Elio Di Rupo wil meer blauw op straat en preventie op school tegen homohaat

Premier Di Rupo (PS) is zo geschokt door het toenemende geweld tegen homo’s in ons land, het zogenaamde ‘gaybashing’, dat hij de scholen aan preventie wil laten doen. Nadat veertig bekende homo’s en lesbiennes gisteren een open brief stuurden aan alle politici om dit probleem aan te klagen, is Elio Di Rupo van plan er alles aan te doen om het aan te pakken.

“Elke vorm van geweld tegen homoseksuelen is onaanvaardbaar”, laat hij in Het Laatste Nieuws optekenen. “Ik zal dan ook samen met de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken werken aan een plan om hen meer veiligheid te garanderen. Zo kunnen we bijvoorbeeld meer blauw op straat sturen en in de scholen lessen geven over tolerantie en respect.”

Meld homofoob geweld

“Homo’s die het slachtoffer zijn van geweld, moeten dat durven aangeven”, zegt dan weer minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld). “We kunnen niet iets bestrijden wat niet zichtbaar is. We moeten het taboe doorbreken.”

“Het grote probleem is dat holebi’s te veel schroom hebben om het geweld aan te geven“, zegt Turtelboom. “Beledigingen of fysiek geweld zijn voor ons absoluut onaanvaardbaar, maar momenteel zijn er slechts veertig dossiers die bij Justitie raken. Blijkbaar is de drempel te hoog. Dat moet veranderen.”

Dat er in het nationaal veiligheidsplan van minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen Joëlle Milquet (cdH) niets staat over homogeweld, stuit de briefschrijvers tegen de borst. Milquet heeft ondertussen al laten weten dat er wel degelijk een actieplan komt. Hoe dat plan er concreet zal uitzien, blijft onduidelijk, maar de minister benadrukt dat ze al met verschillende organisaties hierover heeft gesproken.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Elio Di Rupo wil meer blauw op straat en preventie op school tegen homohaat

  1. Pingback: Parket Luik vermoedt homofobie in moord op Ihsane Jafri, premier Dir Rupo organiseert overleg met holebi’s | Lacquemant

  2. Pingback: Regering belooft binnen de zes maanden actieplan tegen homofoob geweld | Lacquemant

  3. Pingback: Gespecialiseerde politie, magistraten en zwaardere straffen tegen homofoob geweld | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s