Hoe Bart Kaëll en Luc Appermont zich verstopten

Bart Kaëll heeft zich pas nu geout als homo “omdat niemand er naar vroeg”. Maar Het Laatste Nieuws somt enkele gênante momenten waarop Bart en Luc Appermont werden betrapt. Telkens werd het bedekt met de mantel der liefde (of net niet).

Wat ze allemaal verzonnen, Mark Coenegracht, Het Laatste Nieuws, 01.07.2010

“Niemand heeft me ooit eerder op de man af gevraagd of ik homo was. En of ik een relatie had met Luc Appermont.” Dat is volgens zanger Bart Kaëll, straks 50, de reden dat Vlaanderen al die jaren niet te weten kwam dat de zanger en het tv-monument een koppel zijn. Een wat makkelijke uitleg, want Kaëll en Appermont (60) deden er tot deze week alles aan om hun geaardheid én hun relatie te verstoppen. Wij zetten hun acties op een rijtje.

Dat de ideale schoonzoon, de man die als vtm-presentator grossierde in ‘Gouden Ogen’, wat had met de sympathieke zingende spring-in-‘t-veld was een showbizzgeheim waar andere BV’s altijd weer om lachten. Zelf ontkenden ze alles formeel en nadrukkelijk. Insinuaties en verwijzingen in interviews werden door de betrokkenen steevast weggestreept. Concrete vragen kregen mistige antwoorden. Jarenlang deed het duo er alles aan om zich niet te outen. Een overzicht.

In de zomer van 1992 is Luc Appermont één van de presentatoren van het vtm-magazine ‘Vakantiekriebels’. Op een middag staat hij plots met “mijn vriendin”, een ranke verschijning, op de redactie van het programma. Na de opnames moet diezelfde vriendin wel in de gang wachten terwijl Luc zich in zijn loge doucht.

Bart Kaëll pronkt met een mooie dame en de titel ‘Dit is mijn vriendin! – Het meisje aan wie hij zijn geheimen kan toevertrouwen’ op de cover van ‘Dag Allemaal’.

In 1985 is Appermont er in interviews nog van overtuigd dat hij hetero is: “Het hebben van eigen kinderen is toch wel even iets anders. Mijn vriendin en ik zijn daar, geloof ik, nog niet aan toe.” Ook Kaëll speelt de onzekere hetero. Oog in oog met Yasmine is hij in de ‘Soundmixshow’ van 1989 de flirtende presentator. Ze spelen een spelletje ‘wij zijn tot elkaar aangetrokken’, maar Bart vertoeft op dat moment al lang in homofiele kringen. Yasmine heeft net Dieter Troubleyn gedumpt omdat ze tot het besef is gekomen dat ze lesbisch is.

Uitvluchten

Bijzonder gênant moment tijdens het zoveelste ‘Gala van Het Gouden Oog’ in het casino van Oostende. Luc Appermont mag als beste presentator alweer een Gouden Oog ophalen. Hij bedankt Vlaanderen en verklaart dat hij het beeld voor ‘zijn kleinkinderen’ zal bewaren. De smokings en avondjurken lachen zich een ingehouden breuk.

In 1994 verschijnt het boekje ‘Hoe is Wie in Vlaanderen’, met “nuttige informatie” over Bekende Vlamingen. Bij Luc Appermont staat het zinnetje ‘houdt van Bart Kaëll’, bij Bart Kaëll ‘houdt van Luc Appermont’. De woorden ‘de muziek van’ en ‘de presentaties van’ zijn schijnbaar weggevallen. Appermont kan er niet om lachen. “Je weet dat ik zo niet ben”, foetert hij. Als het koppel samen wordt gespot, hebben ze altijd wel een uitvlucht. Zoals in de zomer van 1992. Luc Appermont wil het scenario van zijn praatprogramma doornemen. De researcher rijdt naar Leuven en meldt zich aan. Niet Luc, maar Bart opent de deur. Hij heeft pantoffels aan en ziet er zeer huiselijk uit. “Ik wilde al lang eens koken voor Luc”, klinkt het.

Een paar jaar eerder, 3 uur in de ochtend in restaurant ‘De Nachtuil’ in Leuven. Luc en Bart komen binnen en zien de journalist aanvankelijk niet zitten. Later wel. “Ik ben naar het optreden van Bart gaan kijken en nu komen we nog wat eten. Maar je moet daar niks over schrijven”, stelt Luc.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Horeca, Media, Showbizz, Televisie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Hoe Bart Kaëll en Luc Appermont zich verstopten

 1. jlajo zegt:

  Een beetje zielig eigenlijk, om het echt zo bewust te verstoppen en erover te liegen…

  • Benjamin zegt:

   Enerzijds heb ik er begrip voor, anderzijds is het inderdaad wat zielig. Zeg dan niets en doe alsof het niet speciaal is dat ze elkaar vaak zien…

   Uiteindelijk is hun geheim lang ‘officieel’ geheim gebleven.

 2. Pingback: BV’s verbaasd over plotse coming-out Bart Kaëll en Luc Appermont | Lacquemant

 3. Pingback: Bart Kaëll: “Coming-out afgesproken met Luc Appermont” | Lacquemant

 4. marina zegt:

  aan Bart en Luc,
  Ik heb jullie zowieso al altijd, toffe en fijne kerels gevonden, en dat blijft zo.
  Ik zie ze allebei graag en ben blij voor hun, alhoewel het niemand aangaat vind ik.
  Ikzelf het ook een lesbisch vriendin en ook homo vrienden, allemaal toffe mensen.
  Dus lieve Bart en Luc, ik wens jullie veel liefde, jullie zijn een heel tof koppel en als ik jullie tegenkom, krijgde ne kus van mij !

 5. Bert zegt:

  Waar houden jullie jullie mee bezig?
  Zucht.

 6. Van Thielen Marcel zegt:

  Laat die 2 lieve mensen toch eens met rust en hun eigen privé leven leiden dat ze ook op hun manier mogen genieten van de liefde , want veel hetero koppels daar kan je de laatste tijd ook geen voorbeeld meer aan nemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s