Nieuwe discotheek Pop King Antwerp steunt op nostalgie

Vanaf donderdag 24 november is Antwerpen een nieuwe, hippe club rijker met de Pop King Antwerp waarvan de naam verwijst naar de oude Antwerpse discotheek Pop King uit de jaren 1970 en ’80.

De nieuwe club bevindt zich in de Limbastraat 1 in Antwerpen, waar vroeger het restaurant gedeelte van The Villa Antwerp was. De drijvende kracht achter Pop King Antwerp is Sven Rymenans, de voormalige uitbater van o.a. het succesvolle Soho.

Met Pop King Antwerp lanceert hij een geheel vernieuwend concept binnen het Antwerpse ‘nightlife’ gebeuren. Enerzijds fungeert Pop King Antwerp als een trendy aperobar met heerlijke tapas en later op de avond ontpopt het zich als een swingende, hippe club met live deejaysets en muziek uit de jaren ’80 en ’90.

Dertigers en veertigers

Daarnaast biedt Pop King Antwerp voortaan ook een fantastisch alternatief voor een iets ouder publiek: hippe dertigers en veertigers die nostalgisch worden bij muziek uit hun kindertijd en die tegelijkertijd het trendy club gegeven willen ervaren.

Zo is Pop King Antwerp een soort verlengde van The Villa Antwerp met een iets ouder publiek en een ander muziekgenre. Beide clubs werken wel geheel onafhankelijk van elkaar en hebben elk een eigen ingang. Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag opent de aperobar van Pop King Antwerp om 16 uur. Vanaf 21 uur nemen de live deejaybassen het over en transformeert Pop King Antwerp in een fenomenale oldie club tot 3 uur ’s morgens.

Nostalgie

Het gebrek aan een club waar toppers uit de jaren ’80 en ’90 permanent gedraaid worden, de vraag bij dertigers en veertigers naar een club die op en top jeugdsentiment oproept én bovendien hip en trendy is, en de mooie Antwerpse historische referentie naar de oude Pop King discotheek die in de jaren ’70 en ’80 erg populair was in Antwerpen, heeft geleid tot het ontstaan van de nieuwe Pop King Antwerp. De nieuwe Pop King heeft deze keer geen botsauto’s in de kelderverdieping maar onderscheidt zich van andere Antwerpse clubs door zijn originele concept en biedt bijgevolg een absolute meerwaarde aan het reeds bestaande aanbod van clubs.

Zo vertelt Sven Rymenans, uitbater van Pop King Antwerp: “Dertigers en veertigers gaan graag gezellig aperitieven. Onze apero bar speelt hier perfect op in met bovendien heerlijke Spaanse tapas op de menukaart. Vanaf 21 uur zinderen de eerste tunes van de DJ-sets op de dansvloer en kan het dansfestijn beginnen. Pop King Antwerp richt zich op een publiek dat zich graag uitleeft op muziek à la Michael Jackson, Prince en vele andere toppers uit dit muziekgenre. Met live DJ-sets van o.a. Garry Franklin die vroeger nog in de oude Pop King heeft gedraaid, Dave Lambert e.a. wordt het feesten op deze oldies muziek een heerlijk nostalgische en unieke beleving.”

Pop King Antwerp versus The Villa Antwerp

Sven Rymenans, al 22 jaar werkzaam in het Antwerpse horecawezen en gekend als voormalig uitbater van o.a. de wijnbar Soho en café Maritime, is zowel uitbater als de drijvende kracht achter alles wat Pop King Antwerp betreft. De club bevindt zich binnen de muren van The Villa Antwerp. Beide clubs opereren echter geheel onafhankelijk van elkaar.

De amicale relatie met de uitbaters van The Villa Antwerp, Vincent Van Trier en Raf Doms, zorgt er ook voor dat beide clubs perfect harmonieus naast elkaar kunnen bestaan.

Zo vertelt Sven: “Pop King Antwerp is eigenlijk een verlengde van The Villa Antwerp zowel qua doelgroep als qua muziekgenre. We werken echter volledig gescheiden van elkaar: we hanteren elk andere openingsuren en er is een aparte ingang. Niets sluit natuurlijk uit dat – op momenten dat beide clubs samen open zijn  bezoekers van de éne club naar de andere club gaan en omgekeerd. Dat maakt het voor de feestgangers dubbel zo leuk en interessant.”

Openingsweekend op 24, 25 en 26 november

Op donderdagavond 24 november wordt Pop King Antwerp vanaf 19.00u officieel geopend voor de VIP’s zijnde familie, vrienden en enkele BV’s. Op vrijdag- en zaterdagavond worden vanaf 16 uur de deuren opengezet voor het grote publiek en is iedereen welkom om te komen feesten op de tunes van deejays Marc Reijntjes, Dave Lambert, Garry Franklin  en andere toppers.

Pop King Antwerp bevindt zich in de Limbastraat 1 in Antwerpen met een aparte ingang naast The Villa Antwerp en is vier dagen per week open: op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag telkens van 16 tot 3 uur. In de toekomst zal Pop King Antwerp ook op zondag open zijn en zal er live muziek gespeeld worden tot middernacht.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Going out, Horeca. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s