Leonie Nelissen nieuwe voorzitter van Het Roze Huis – çavaria Antwerpen

Het Roze Huis – çavaria Antwerpen, de Antwerpse provinciale koepel van holebi- en transgenderverenigingen, heeft voor het eerst in haar 15-jarige geschiedenis een vrouw als voorzitter, Leonie Nelissen. Zij vervangt Sven Pichal. Dat meldt Het Roze Huis in een persbericht.

Op de Algemene Vergadering van Het Roze Huis – çavaria Antwerpen werd Leonie Nelissen unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter. In die hoedanigheid volgt ze Sven Pichal op. Na een nieuwe coördinator in februari heeft Het Roze Huis nu dus ook een nieuwe voorzitter.

“Het was een hele eer om met een fantastische groep de voorbije vier jaar Het Roze Huis te mogen uitbouwen tot een sterke organisatie”, zegt Sven Pichal, ex-voorzitter en bestuurder van Het Roze Huis. “De mooiste verwezenlijkingen van de afgelopen jaren, zijn de hernieuwde samenwerking met de stad Antwerpen, de sterkere band met de provincie en de nieuwe ploeg in café Den Draak, maar bovenal dat we de organisatie verder konden uitbouwen tot dé info- en ontmoetingsplek voor holebi’s, transgenders, hun vereningen en hun vrienden. Ik geloof heel erg in Leonie Nelissen als voorzitter. Met haar energie kan de organisatie op zoek naar nieuwe uitdagingen voor de volgende beleidsperiode. Ik blijf haar als bestuurder ondersteunen en zal in de eerste plaats samen met haar en de coördinator vechten om de financiering van onze organisatie rond te krijgen, omdat ik er sterk van overtuigd ben dat onze organisatie het waard is ingeschakeld te worden in het diversiteitsbeleid van onze overheden.”

“Leonie ken ik al een hele tijd en ze heeft bijzonder veel in haar mars”, vult Tuur Van Hove, coördinator van Het Roze Huis, aan. “Ik ben ervan overtuigd dat ze alle kwaliteiten heeft om een goede voorzitter te zijn. We zullen vast en zeker een goed duo vormen. Met haar aan het roer van Het Roze Huis zal er ongetwijfeld een nieuwe wind door de Antwerpse holebi- en transgenderbeweging waaien.”

De kersverse voorzitter, Leonie Nelissen, is geen onbekende voor Het Roze Huis en de holebi- en transgenderbeweging in Antwerpen en zelfs daarbuiten. Leonie is al enkele jaren als vrijwilliger binnen Het Roze Huis actief. Dit als werkgroepcoördinator van de werkgroep vrijwilligers, als lid van de projectencommissie en als bestuurder.

“Er is de afgelopen jaren al heel veel verwezenlijkt door Het Roze Huis, vandaag staan we voor nieuwe (en minder nieuwe) uitdagingen. We zullen alles op alles moeten zetten om de financiële positie van Het Roze Huis te verbeteren. Daarnaast staat ons een grote beleidsmatige vernieuwing te wachten, waarin interculturalisering en genderdiversiteit een belangrijke rol zullen spelen. We willen deze vernieuwing doorvoeren in samenspraak met onze vrijwilligers, aangesloten verenigingen en natuurlijk onze brede achterban. Het Roze Huis staat bekend om haar innovatieve projectwerking. Dit kan alleen door de ondersteuning van zeer betrokken beroepskrachten en de inzet van een zeer geëngageerde vrijwilligersteam. Ik ben trots op de verwezenlijkingen van Het Roze Huis en blij dat ik daar ook in de toekomst aan kan blijven bijdragen.”, zegt de nieuwe voorzitter.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Leonie Nelissen nieuwe voorzitter van Het Roze Huis – çavaria Antwerpen

  1. Pingback: Het Roze Huis plant weerbaarheidscursussen tegen homofoob geweld | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s