Regering belooft binnen de zes maanden actieplan tegen homofoob geweld

Tijdens het overleg met de LGBT-beweging hebben premier Elio Di Rupo (PS), Jutitieminister Annemie Turtelboom (Open Vld) en minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen Joëlle Milquet (cdH) beloven binnen de zes maanden een groot actieplan. Die belofte is niet helemaal nieuw.

Di Rupo had de verschillende holebi- en transgenderskoepels in België uitgenodigd voor overleg na de vermoedelijk homofobe moord op Ihsane Jarfi.

Behalve de koepels was ook een delegatie ondertekenaars van de open brief ‘Stop gaybashing’ uitgenodigd. Initiatiefnemer en schrijver van de open brief, Vlaams parlementslid Jan Roegiers ‘sp.a) kwam met Karolien Debecker van MNM en regisseur Lieven Debrauwer. Beiden zijn meter en peter van de Holebifoon.

Petitie

De open brief, die ondertekend werd door 40 bekende holebi’s, kreeg de steun van meer dan 10 000 mensen via een online petitie. Al die handtekeningen heeft Roegiers aan de premier gegeven.

De delegatie holebi’s en transgenders vragen de regering een alert optreden van politie en justitie, en een bewuste politiek om tot een mentaliteitswijziging te komen. “Ik verwacht een duidelijk signaal van de ministers, vooral wat betreft effectieve vervolging en bestraffing van daders die zich te buiten gaan aan door homohaat ingegeven geweld”, zei Roegiers. “We vragen ook aandacht voor sensibilisering in scholen en een goed gesprek met religieuze leiders. Er mag niet getornd worden aan onze verworven rechten.”

Bekijk de video.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Regering belooft binnen de zes maanden actieplan tegen homofoob geweld

  1. Pingback: Gespecialiseerde politie, magistraten en zwaardere straffen tegen homofoob geweld | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s