Holebi- en transgender asielzoekers lopen de DVV Antwerp 10 miles

Een groep van 35 holebiseksuele en transgender asielzoekers zal de DVV Antwerp 10 Miles lopen onder de vlag van de WorldOutgames 2013 Antwerpen.

De Ten Miles (16 kilometer) worden komende zondag gelopen.  De holebi en transgender asielzoekers nemen deel aan de ‘kleine’ wedstrijd van 5 kilometer.

“Asielzoekers worden meestal geassocieerd met jonge gezinnen die geen opvangplaatsen vinden, maar er zijn zoveel meer facetten. In bijna 80 landen staat er een straf op holebiseksualiteit, en in vijf landen de doodstraf. Vandaar dat vele LGBT’s hun land ontvluchten om elders een beter bestaan op te bouwen. België erkent asiel op basis van seksuele geaardheid. Jammer genoeg belanden deze mensen tijdens de asielprocedure in een moeilijke situatie eenmaal in België: ze hebben zich hun hele leven lang moeten verstoppen, komen naar hier waar ze in ‘het beloofde LGBT land’ zichzelf mogen zijn, maar belanden in open instellingen met landgenoten waar ze nog steeds zichzelf niet kunnen zijn.”, vertelt woordvoerder Jerko Bozikovic in een persbericht.

Om hen te helpen integreren in hun nieuwe omgeving, vaardigen de worldOutgames samen met Rainbows United en Why Me, twee belangenorganisaties voor LGBT asielzoekers, een groep van 35 voornamelijk Afrikaanse asielzoekers af om de 5 km te lopen op de DVV Antwerp 10 miles. “Op die manier willen we ook een positief beeld brengen van asielzoekers. Deze mensen zijn sportief, levenslustig en gemotiveerd om actief  te participeren aan hun hopelijk nieuwe thuisland.”

Sensoa

Sensoa organiseert een hiv-run op het parcours van vijf en van zestien kilometer.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi, Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s