TV: Komen Eten (VIJFtv) = Un dîner presque parfait (M6 / Plug RTL)?

Vanavond start om 20 uur op VIJFtv Komen Eten, een dinerwedstrijd waarbij je niet alleen een geslaagde maaltijd moet klaarmaken, maar ook de perfecte gastheer of –vrouw moet spelen en voor een geslaagd kader moet zorgen. Vier mensen uit gans Vlaanderen strijden dan iedere week om de titel van gastheer/ -vrouw van de week.

Over Komen Eten
Een etentje organiseren gaat altijd gepaard met heel wat stress. Stel je nu voor dat je de mensen die bij jou komen eten nog nooit hebt ontmoet. Hoe groot moet de druk dan wel niet zijn…

Vier gastheren of -vrouwen
Komen Eten speelt zich niet alleen af in de keuken, het gaat veel verder dan dat. Vier mensen gaan op vier dagen tijd iedere avond bij elkaar op bezoek voor een etentje.

Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar zullen toch binnenkijken in elkaars woning en proeven van elkaars kookkunsten. Na afloop geven ze elkaar een beoordeling.

Beoordeling
De gastheer of -vrouw doet zijn of haar uiterste best om een fantastisch gerecht voor de gasten te bereiden. Intussen geven de gasten ongezouten hun mening over de ontvangst en het interieur. Beleefde knikjes bij het binnenkomen krijgen vaak een extra dimensie. Ook gehandtekende foto’s van Laura Lynn kunnen voor verdeeldheid zorgen.

Wat verpakt wordt als een gezellig etentje, blijkt uiteindelijk te gaan over verschillen in achtergrond, en verschillen in persoonlijke smaak. Over smaken en geuren valt niet te twisten wordt soms gezegd, maar in Komen Eten lijkt dat verbazend goed te lukken…

Bekijk de promo’s van Komen Eten op de Facebook-fanpagina van Komen Eten.

Presentatie
De presentatie van Komen Eten is in handen van Peter Van Asbroeck, zelf een liefhebber van koken en etentjes:

“Ik heb niet echt een lievelingsgerecht maar als ik dan toch moet kiezen ga ik als Brusselaar voor stoemp. Lekker ouderwetse spinaziestoemp of iets gewaagder: een stoemp met zongedroogde tomaatjes, parmaham en buffelkaas… Steeds makkelijk klaar te maken, en als ik een ouderwetse stoemp maak durf ik in mijn bergje stoemp de jus van het vlees te gieten…”

In Frankrijk en Franstalig België is het concept razend populair onder de noemer Un dîner presque parfait. De uitzendingen op M6 (FR) en Plug RTL (BE) halen hoge kijkcijfers. In de Franse versie dingen vijf kandidaten per week naar de titel van gastheer/ -vrouw van de week en de geldsom van 1.000 euro.

Verschillen

Komen Eten wordt pas straks uitgezonden, maar a priori zijn er al enkele verschillen.

  • De Franse versie heeft geen presentator, enkel een verteller.
  • In de Franse versie wonen de weekkandidaten in dezelfde stad of omgeving, waardoor je veel regionale gerechten krijgt.
  • De achtergronden en leeftijden zijn meer divers dan op VIJFtv. Meestal heb je de gepensioneerde betweter, de student, de moeder, de carrierist en een allochtoon. De eerste Vlaamse week houdt qua profielen op het eerste zicht meer eenheidsworst in.

Benieuwd wat de Vlaamse versie zal geven. In Frankrijk heb je weken waar de deelnemers ofwel gul ofwel gierig met punten omspringen. Ze beoordelen telkens eten, (tafel)decoratie en ambiance.

Komen Eten, VIJFtv, van maandag tot donderdag, 20 uur.

Dit bericht werd geplaatst in Televisie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op TV: Komen Eten (VIJFtv) = Un dîner presque parfait (M6 / Plug RTL)?

  1. Pingback: VIJFtv: Komen Eten (Come Dine With Me) « Lacquemant

  2. liliane vandevelde zegt:

    graag zou ik willen meedoen aan het programma” komen eten” , hoe moet ik mij inschrijven?

  3. Pingback: 9 homo’s in 125 afleveringen Komen Eten « Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s