Matthew Mitcham klaar om gay rolmodel te zijn op Olympische Spelen

Olympisch duikkampioen Matthew Mitcham (24) voelt zich goed in zijn vel en hoopt dat publiciteit rond zijn homo-zijn andere holebi’s helpt om zichzelf goed te voelen als holebi’s. Tegelijk kijkt de Australiër uit naar de dag waarop zijn geaardheid slechts een voetnoot wordt.

Mitcham deed zijn coming-out vóór de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Daar won hij goud bij het duiken vanop het 10-meterbord, het koningsnummer bij het duiken. De Olympische Spelen van Londen starten binnen 99 dagen.

Geen last

Mitcham bereid zich ondertussen voor om zijn titel te verdedigen. Zijn rol als holebi-icoon ziet hij niet als een last. “Ik heb dat nooit zo ervaren, zelfs niet met de verhoogde aandacht voor het homohuwelijk.” Australië sluit nog steeds koppels van hetzelfde geslacht uit van het huwelijk.

“In een ideale wereld is geaardheid slechts een detail, maar ik besef dat die dag veraf is”, weet Mitcham. “Maar ondertussen is het goed dat LGBT sportlui uit de kast komen zonder te vrezen voor vervolging of verlies van sponsorinkomsten. Ik voel me goed in de ploeg en hoop dat ook uit te stralen.”

Maar missie nummer 1 voor Matt Mitcham is niet een ambassadeur voor holebirechten zijn, maar zijn gouden medaille verdedigen. De competitie in Londen zal sterk zijn, met plaatselijke held Tom Daley (18). Mitcham heeft lang geworsteld met een buikspierwonde en het is pas recent dat hij er geen last van heeft. Op de Australische trials scoorde hij 10 op 10.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Matthew Mitcham klaar om gay rolmodel te zijn op Olympische Spelen

  1. Pingback: Matthew Mitcham leidt Olympische duikdelegeatie Australië in Londen | Lacquemant

  2. Pingback: Matthew Mitcham (AUS) niet in Olympische finale schoonspringen | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s