Uitvaart Yasmine: Hilde Rens’ schoonbroer Michel Clavareau over Hilde (letterlijk)

Wat Michel Clavareau vertelde over Hilde Rens op haar uitvaart.

Hilde,
We zijn hier allen samen in onmacht en verdriet. En vele aanwezigen vragen zich ongetwijfeld af: Waarom? De voorbije weken kwam je meer dan ooit bij ons langs, als zus en schoonzus, en hebben we veel met je gepraat, naar je geluisterd. Je vertrouwde ons dingen toe die we nooit van je geweten hadden.

Hilde,

Je was erg jong toen je begon, onaf nog. En direct opgeslokt door een harde maar vooral snelle wereld van media, contracten, tijdsdruk waarin je je prioriteiten niet altijd wist te stellen. We zagen je doorheen de jaren – spijtig genoeg. – niet vaak. Maar we vroegen ons dikwijls af hoe je dat dag na dag deed. We zagen dat je leven als zangeres en mediafiguur Yasmine je opslokte en maar weinig plaats liet voor de mens Hilde.

Gedurende twintig jaar raasde je als Yasmine door het leven. Te vaak werd je geleefd door je beroep, je omgeving, je fans en de media. Je was nu op een punt gekomen waarop je naar jezelf en dat leven keek. En je was er ontevreden mee. Het leerde jou weinig echte dingen, waar je in het gewone leven iets mee aankon. In alle haast en professionele perfectie was je vergeten jezelf de tijd en ruimte te geven om als mens te groeien. En je vond noch de moed noch de kracht om voor jezelf hierin verandering te brengen.

Hilde,

We vermoeden dat je bij het schrijven van een lied niet over een nacht ijs ging. Je zocht een melodie, ritme, woorden en muzikanten. Je maakte een demo, beluisterde die wel honderd keer, vroeg om raad, veranderde, verfijnde om tot een mooi geheel te komen. Het leven gelijkt in zekere zin op het schrijven van een lied.

Hilde,

Dit onverwachte afscheid doet ons vreselijk pijn. Hopelijk heb je nu de rust gevonden die je zocht.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Uitvaart Yasmine: Hilde Rens’ schoonbroer Michel Clavareau over Hilde (letterlijk)

  1. Pingback: Uitvaart Yasmine: reacties aanwezigen, schoonbroer Michel Clavareau en Sarah Bettens « Talk of the Town

  2. Pingback: 2000 m/v op uitvaart Yasmine: video Truus Druyts, Terzake, Martine Prenen, Eric Mellaerts « Lacquemant

  3. Pingback: medYasmine ook zoektopper op Lacquemant « Lacquemant

  4. Pingback: Huis van Yasmine en Marianne Dupon staat te koop, dochter Ella-Louise heeft voogd « Lacquemant

Plaats een reactie