“Koken met sperma is culinaire verrijking” (+ video)

Vorig jaar was er al sprake van Koken met zaad (Cooking with cum). Nu is er Een natuurlijke oogst, al is het niet duidelijk of het over twee verschillende, dan wel hetzelfde receptenboek gaat. Hoe lang je je sperma moet sparen en wat je de dag voordien moet eten, is niet altijd duidelijk. Je kunt Natural Harvest – A Collection of Semen-Based Recipes door Paul Photenhauer online bestellen. Het werk is aan zijn tweede druk toe.

“Koken met sperma is culinaire verrijking”, Barbara Vuylsteke, 04.09.2010

‘Een natuurlijke oogst’, is de titel van het allereerste zaadkookboek ter wereld. Voor de gerechten zijn de ingrediënten overal te koop, behalve één: mannelijk sperma. “Een complexe, doch hoogst dynamische smaakmaker”, zweert auteur Paul Photenhauwer (40), een Amerikaanse verpleger met een passie voor koken. De markt vertoont alleszins interesse in hét streekproduct bij uitstek: het aparte kookboek is immers al aan een tweede druk toe.

De enthousiaste ruk naar bio is vanaf nu dus ook behoorlijk letterlijk te nemen. Want hoezeer u ook denkt dat het om een misselijkmakende grap gaat, ‘Natural Harvest’, ofte ‘Een natuurlijke oogst’, is een serieus kookboek. Op de cover prijkt nog een romantische foto van een onverdachte flan caramel, maar daarna krijgt u 61 bladzijden suggestieve receptuur (Strawberry-Splashrita, Dippery Dip-sauce…) op basis van sperma geserveerd. Degoutant en des duivels volgens de één, revolutionair en interessant, volgens de ander. Bref: je slikt het of je slikt het niet.

Voorlopig is het culinaire curiosum alleen te koop in de Rotterdamse kookboekenwinkel Het Kookpunt en via een Amerikaanse website, maar door de efficiënte mond-tot-mondreclame begint de verkoop inmiddels aardig te draaien.

Voedzaam

Auteur Paul Photenhauwer is dan ook een uitstekende pleitbezorger van koken met het alom bekende teelvocht. “Sperma is overvloedig verkrijgbaar en enorm voedzaam”, aldus Photenhauwer, die – halleluja – niet wil zeggen hoe hij ooit op het idee kwam om zaad te verwerken in zijn keuken. “Sperma bevat een goede balans van fructose, suikers, proteïnen, enzymen, vitaminen en mineralen. Het heeft ook een wonderbaarlijke textuur en dito verwerkingsmogelijkheden. Net als fijne wijn en kazen, is de smaak complex en dynamisch. Ondanks deze onmiskenbare voordelen, blijft sperma echter lelijk verwaarloosd als ingrediënt. Met mijn boek hoop ik daar verandering in te brengen. Wie initiële walging of twijfel overwint, zal uiteindelijk verbaasd zijn over de rijke, gastronomische waarde.”

Photenhauwer voert nog een tweede belangrijk argument aan: de financiële crisis. “Weinig geld hoeft nog niet te leiden tot een culinaire crisis”, aldus de auteur. “Autarkische productie (het al dan niet economisch streven om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van anderen, red.) is immers óók op de kleintjes letten! Bovendien is zaad een streekproduct bij uitstek en moet het iedere locavoor (mensen die alleen voedsel eten dat verbouwd is in een straal van 200 kilometer, red.) aanspreken.”

Nieuwe aanpak

Ook op de veiligheid van het ingrediënt wordt even ingegaan: eenmaal verwarmd zou elk zaad gezond zijn. Rauwe verwerking wordt niet afgeraden, maar ook niet aanbevolen, tenzij “men helemaal zeker is”.

Geen enkele Belgische topkok wou of kon gisteren reageren op de nieuwste culinaire heerlijkheid. Behalve één, die wel degelijk op de hoogte is van het bestaan van het kookboek en het zelfs “als collector’s item” op zijn boekenplank heeft staan maar zijn naam onder geen beding in de krant wil. “De ganse notie van sperma wordt in het boek radicaal gedeseksualiseerd”, aldus onze kokende bron. “En dat is goed. Sperma is een prachtig en positief product dat echter niet past in onze politiek correcte en van de natuur vervreemde cultuur. De parallelle concepten van seksuele bevrediging – sperma – en gastronomische bevrediging excellent koken – zijn eindelijk met mekaar in contact gebracht. Koken gaat al lang niet meer over zomaar voedzaam voedsel in mekaar flansen. Alles draait nu rond het creëren van een spetterend huwelijk tussen texturen en smaken. Er zit vandaag een zeker hedonisme in eten. En dit kookboek past perfect in die nieuwe aanpak.”

Experiment

Op de evidente vraag of hij het zelf al heeft toegepast in zijn keuken: “Als experiment. En voor eigen gebruik, ja. En zo hoort het ook. Sperma is niet iets wat je in het menu voor je gasten moffelt zonder dat ze er weet van hebben. Dat zou even misdadig zijn als een vegetariër een groentesoep serveren die je eigenlijk op basis van vleesbouillon hebt gemaakt.”

‘Natural Harvest: A Collection of Semen Based Recipes’ is te koop op de website http://www.lulu.com en kost net geen 20,50 euro.

RECEPT

‘Blij gevulde flensjes’

Deze flensjes zijn geschikt als lichte snack, dessert of ontbijt. De subtiele smaaknuances van het zaad in deze gevulde pannenkoeken kan nog versterkt worden door er een glas droge cider bij te drinken.

Benodigdheden

Voor de flensjes:

3 eieren

1 kop bloem

1 kop melk

½ theelepel zout

2 soeplepels gesmolten boter

Voor de vulling:

½ kop cottage cheese

2 soeplepels sperma

1/3 kop gesmolten boter

¼ kop poedersuiker

1 kop = 250 gram of milliliter

Bereiding

Mix alle ingrediënten voor de flensjes in een blender tot een zachte massa.

Maak een pan heet en smelt er een stukje boter in.

Bak de flensjes zo dun mogelijk en zorg dat ze aan beide kanten bruin zijn.

Meng de poedersuiker en de gesmolten boter tot een homogene massa.

Meng er voorzichtig de cottage cheese en sperma onder. Lepel de vulling in de flensjes, rol op en serveer meteen.

Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid, Holebi, Lifestyle, Media, Televisie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op “Koken met sperma is culinaire verrijking” (+ video)

 1. Dit is in het amazone gebied sinds jaar en dag heel normaal.

 2. Jan met de korte achternaam zegt:

  Het is echt even slikken, hoor! Ik weet niet of ik die recepten wel trek!

 3. Sabine Eggermont zegt:

  In tijden van crisis kan men toch niks verloren laten gaan zeker!

 4. Ivo goos zegt:

  Ivo
  ik heb het reeds geprobeerd en is een aanrader

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s