Overvallers Bullchat.nl-gebruikers riskeren 5 jaar cel

De verdachten in de ‘Bullchat-roven’ in Antwerpen riskeren vijf jaar cel.

Jongeren die homo’s beroofden riskeren 5 jaar cel, Het Laatste Nieuws, 23.08.2012

Yahya F. en Samir M. riskeren respectievelijk 5 jaar en 40 maanden jaar cel omdat ze met enkele minderjarige jongeren op Linkeroever minstens zes homo’s geslagen en beroofd hebben. De twee 19-jarige jongens hadden de mannen via een contactadvertentie op een website naar de Chicago-blok gelokt. Eén slachtoffer kreeg zelfs twee messteken toen hij het flatgebouw niet wilde binnengaan.

De jongeren maakten in januari en februari dit jaar in totaal zes slachtoffers tussen 30 en 50 jaar. Via de chatsite http://www.bullchat.nl waren ze specifiek op zoek gegaan naar homo’s die ze via valse advertenties probeerden te contacteren. Een van de jongeren stelde zich voor als een jonge homo die tegen betaling seks wilde hebben met een oudere man, of ze lokten slachtoffers met de verkoop van Viagra-pillen. Plaats van afspraak was de beruchte Chicago-blok op de Antwerpse Linkeroever. Toen het slachtoffer daar aankwam, kreeg die een sms’je om naar een verlaten trappenhal te komen. Daar wachtte de bende – Yahya F. en Samir M. en de minderjarige kompanen – de man op om hem te bedreigen, te slaan en hem te bestelen van zijn gsm, sleutels en geld.

“Makkelijk doelwit”

Eén slachtoffer was bij aankomst aan de Chicago-blok niet in de val van het sms’je getrapt, waarop Yahya F. hem tot aan zijn auto was gevolgd. Daar gaf hij de man twee messteken in de arm en het been. Yahya F. (19) en Samir M. (19), de twee enige meerderjarige leden van de tienkoppige bende, verschenen gisteren voor de rechtbank. De ideeën voor de overvallen kwamen volgens de openbare aanklager van Yahya F. “Homo’s vormden een makkelijk doelwit, want ze zouden toch niet zo snel aangifte doen”, stelde de jonge crimineel onomwonden. Opvallend was dat F. zelf verklaarde dat de bende meer dan zes slachtoffers gemaakt heeft, al is niet duidelijk hoeveel het er dan waren. Yahya F. riskeert 5 jaar cel, de enige andere meerderjarige Samir M. 40 maanden. De uitspraak volgt woensdag.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi, Media en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Overvallers Bullchat.nl-gebruikers riskeren 5 jaar cel

  1. Pingback: Overvallen op homo’s via Bullchat.nl: vier jaar cel | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s