Oranjerie Harmonie wordt horecazaak de Living

Op donderdag 30 juli vindt de officiële opening plaats van de nieuwe bar de Living in de Oranjerie van het recent vernieuwde Harmoniepark.

“Deze wordt voortaan door vier jonge, sympathieke en uiterst gepassioneerde mensen uitgebaat. Initieel zou iemand anders de zaak exploiteren maar finaal werd er – in tegenstelling tot eerdere communicatie – toch afgehaakt door deze persoon waardoor de Stad Antwerpen het team van de Living gekozen heeft. Hierdoor ging er eensklaps een droom in vervulling en werden alle voorbereidingen getroffen om de nieuwe bar zo snel mogelijk te kunnen openen”, klinkt het in een persbericht.

De naam ‘de Living’ is een zinspeling op de huiskamer van de buurtbewoners waarbij de Living als verlengstuk van de huiskamer fungeert. De nieuwe buurtbar wordt als het ware een tweede ‘thuis’, een gezellige achtertuin voor zowel de allerkleinsten, jonge mensen, 40-plussers, senioren als voor zakenmensen uit de buurt.

“Naast heerlijk vertoeven met een koffietje of wijntje en lekkere hapjes kan men genieten van de warme, gemoedelijke sfeer die deze toplocatie met zich meebrengt. Bovendien worden er voortdurend tal van evenementen georganiseerd gaande van kindertheater, yoga sessies, exposities, voordrachten, huisconcerten tot speciale thema avonden zoals het maandelijkse ‘breicafé’, en kan de locatie afgehuurd worden voor privé – en bedrijfsfeestjes! Kortom, voor ieder wat wils tegen gangbare  prijzen, 5 dagen op 7, van woensdag tot zondag van 10.00u tot 24.00u! Meer info op: http://www.delivingantwerpen.be.”

Concept & (buurt)beleving

de Living is een buitengewone buurtbar met een vernieuwend concept. Het is tegelijkertijd een wijnbar, een kinderparadijs, een koffieshop met een barista, een ‘after work place to be’ voor de lokale zakenmensen, de ideale plek om ’s morgens je krant te lezen, een magnifiek stukje natuur om te onthaasten, een hippe scène om gezellig bij te chatten met vrienden/vriendinnen, de perfecte locatie voor een business lunch, een leuke setting met lounge hoek om te bridgen,… maar bovenal is de Living een echte  buurtbar, een verlengstuk van de huiskamer van de buurtbewoners en de ontbrekende factor van naburige bedrijven, een ontmoetingsplaats en tuin voor iedereen die in de buurt woont, werkt of in de buurt is! de Living heeft het allemaal:
–        een toplocatie gelegen in het volledig gerenoveerde Harmoniepark
–        een magnifieke infrastructuur met trendy terras, lounge hoek/salon en dito speeltuin met verschillende speeltuigen
–        een huiselijke, ongedwongen sfeer
–        een eerlijke en eenvoudige keuken met lekkere, hoogwaardige en voornamelijk lokale producten tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding
–        oog voor duurzaamheid
–        5 dagen op 7 permanent open van 10.00u tot 24.00u
–        een jong, sympathiek team dat alles in het werk stelt om alle bezoekers het naar de zin te maken!

Bovendien is de Living niet alleen een terras of een café. de Living biedt veel meer! Het is een plek waar je, zelfs  alleen, naar toe kunt komen omdat je weet dat er altijd ambiance zal zijn, en er altijd wel iets te beleven valt zoals een concert, een lezing, een kubbs toernooi, een wine tasting enzovoort. Zo is de Living een platform voor diverse evenementen en kan men de locatie tevens afhuren voor privé – en bedrijfsfeesten.

Bij de Living staat de (buurt)beleving centraal: de bar heeft als doelstelling te voorzien in een plek waar iedereen zich uit de buurt thuis voelt.

Zo vertelt Kristien Peeters, één van de zaakvoerders van de Living: “Een tijdje geleden realiseerden Stefanie en ik ons dat we klaar waren voor een nieuwe wending in ons leven. Verschillende ideeën passeerden de revue tot er zich een waanzinnige opportuniteit voordeed aan de rand van onze stad in het vernieuwde Harmoniepark. Het enthousiasme was blijkbaar aanstekelijk want voor we het wisten, zetten nog twee andere vrienden van ons – Daniel, een doorwinterde eventmanager en handige harry Bert – mee hun schouders onder het project. We waren het onmiddellijk eens dat we voor heel 2018 en daarbuiten een verlenging van de huiskamer willen zijn en dus vandaar ook onze naam ‘de Living’. Hierbij willen we vooral een positieve vibe in de buurt creëren en het alledaagse leven verbeteren. Wil je uitgebreid tafelen, verwijzen wij je graag door naar restaurants in de buurt, maar als je komt om te genieten van het park, om samen te zijn met vrienden, familie, collega’s, dan ben je aan het juiste adres in de Living.”

Platform voor diverse evenementen voor zowel jong als oud

de Living wil – naast het voldoen van de ‘primaire behoeften’ van elke bezoeker – een platform zijn voor uiteenlopende evenementen die bewoners en zakenmensen uit de buurt dat tikkeltje extra bieden. 2018 is een bruisende wijk met een mix van leeftijden en bevolkingsgroepen. Op de evenementenkalender van de Living staan activiteiten die tegemoet komen aan de interesse van de diverse doelgroepen.

De bedoeling van de Living is om de opportuniteit te bieden aan bezoekers om dingen bij te leren (lezingen, workshops allerhande zoals praktijklessen rond duurzaamheid voor jong en oud,…), hun creativiteit te prikkelen (exposities van jonge kunstenaars, schilderlessen,…), huisconcerten van verschillende muziekgenres te laten bijwonen, hun fysieke conditie te optimaliseren (yoga, pilates,…), sport – en spelactiviteiten te laten beleven (badmintontoernooi,…), enzovoort.

Naast de brede waaier aan activiteiten worden er ook (vooral in de wintermaanden) speciale ‘thema’ dagen/avonden georganiseerd zoals bijvoorbeeld ‘mommy night’, ‘breicafé’, enzovoort. Ook wordt er voortdurend met partners/leveranciers afgestemd om nieuwe events op te zetten.

de Living wil dus een verlengstuk van de huiskamer zijn, die naast huiselijkheid en een warme, gemoedelijke sfeer, ook mensen de ruimte biedt om zich op een ongedwongen manier verder te ontplooien.

Het interieur

Het interieur van de Living weerspiegelt het concept van de buurtbar in al diens facetten: een gezellige living waar een losse sfeer hangt en waar iedereen zich meteen thuis voelt. In lijn met het prachtige buitenkader is de bar volledig in hout opgetrokken en domineren binnenin frisgroene toetsen. De vloer van de bar is bedekt met tapijten die symbool staan voor de warme sfeer en positieve vibes die de Living met zich meebrengt. Verder is er – conform de duurzame visie van de Living – voornamelijk met vintage meubilair gewerkt. Ook zullen er een aantal hippe ontwerpen van een jonge, startende meubelmaker extra cachet geven aan het interieur. Deze stukken kunnen tevens aangekocht worden.

Voor iedereen is er een plekje! Zo kan  je gezellig samenzitten aan de lange tafel, werken aan een bistrotafeltje op het uit paletten opgetrokken verhoog, of je rustig nestelen in een van de groene zetels in het salonnetje op het podium.

Food & drinks

De Living biedt een eerlijke en eenvoudige keuken met bijzondere aandacht voor kwaliteit en lokale, ambachtelijke producten tegen een gangbare prijs. Op het lunchmenu staat een steeds wisselend aanbod van broodjes, pasta’s, salades en soepjes. ’s Avonds is er een uitgebreide mezze kaart gaande van klassiekers zoals rookworst en kippeboutjes tot meer eigentijdse en/of gezondere alternatieven zoals groentechips & rauwkost met hummus. Er zijn verse sappen, echte barista koffie van Caffènation, thee, pils van Stella Artois (AB InBev), lokale bieren van o.a. brouwerij De Koninck, aperitief van Elixir d’Anvers enzovoort.

De Living biedt ook een op maat gemaakte service aan de verschillende doelgroepen: zo voorziet men bijvoorbeeld een ‘overlevingspakket’ aan ouders die hun kind liever van dichtbij aanschouwen dan van op een comfortabele terrasstoel. Hierin zit een dekentje, een selectie aan dranken en herbruikbare bekers (tegen een waarborg zodat het afval niet wordt weggegooid maar netjes wordt teruggebracht). Ook ‘young professionals’ die in 2018 wonen en/of werken, biedt men een kleine kaart en gerichte promoties aan zoals bijvoorbeeld een 1+1-actie op bepaalde dranken op woensdag van 17.30u tot 18.30u, en gratis hapjes op donderdag tussen 17.00u en 18.30u.

Daarnaast wil de Living ook hun stempel drukken op het duurzame gebruik van bepaalde materialen (glazen flessen ipv plastiek, wegwerp en plastiek zoveel mogelijk vermijden,…) om zo hun ecologische voetafdruk tot een minimum te herleiden.

Zaakvoerders de Living

Kristien Peeters, voormalig advocate en blogster (www.kristaglam.com), Daniel Hendrickx (zelfstandig marketing consultant), Stefanie Maes (marketing en communicatiespecialist) en Bert Van Tricht (interieur & schrijnwerk op maat) zijn de zaakvoerders van de Living: vier jonge, talentvolle en gedreven personen, allen erg complementair waardoor ze een ijzersterk team vormen. Kristien is het gezicht van de zaal en neemt de rol van communicatieverantwoordelijke op zich, Daniel is zowel barista als bar & events verantwoordelijke, Stefanie ontfermt zich over het administratieve luik en Bert springt voor en achter de schermen bij waar nodig!
Openingsuren, contact & info

De Living bevindt zich in de Harmoniestraat 25b, te 2018 Antwerpen (het eigenlijke postadres). In het vernieuwde Harmoniepark is de Living zowel toegankelijk vanop de Mechelsesteenweg als vanuit de Harmoniestraat.

de Living is tijdens de zomer van woensdag tot zondag open (heel de dag doorlopend van 10.00u ’s morgens tot 24.00u ’s avonds). In de winter worden er andere openingsuren gehanteerd.

Meer gedetailleerde informatie over de openingsuren, de evenementenkalender en leuke weetjes vind je op Facebook: www.Facebook.com/delivingantwerpen en op de website: www.delivingantwerpen.be.

Instant sfeerbeelden vind je op Instagram: deliving_antwerpen

Op donderdag 30 juli is iedereen vanaf 17.00u van harte welkom op de officiële opening van de Living!

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Horeca. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s