Café Local heropent

De bekende Antwerpse dancing Café Local kan na het faillissement van de vorige uitbaters opnieuw open, onder dezelfde naam en in hetzelfde kleedje. Dat bevestigt brouwerij Moortgat, de eigenaar van het pand.

De populaire uitgaansgelegenheid Café Local op het Antwerpse Zuid gaat terug open en wordt vanaf nu een evenementenlocatie voor bedrijfsfeesten, seminaries en partyconcepten.

Eind oktober ging de handelszaak van de vorige uitbaters failliet. Brouwerij Moortgat nam de inboedel van de curatele over en stelt die nu ter beschikking van de nieuwe uitbater TOP venues.

Café Local wordt onder die koepelnaam vanaf nu ook aangeboden op de B2B markt. Personeelsfeesten, jubilea, klanten events, seminaries, en alles wat binnen het kader past kan er plaatsvinden. Voorlopig gaat het Zuiderse karakter onveranderd blijven, omdat dit juist de charme is van de locatie én daardoor zijn naam en faam verworven heeft. Café Local is een unieke locatie in Antwerpen met enorm veel potentieel. Top Venues heeft dan ook geen moment getwijfeld en in overleg met Moortgat Immo een overeenkomst gevonden waarmee iedereen tevreden is.

Het wordt een heel mooi verhaal, wat samen gebracht wordt met 2 toppers uit de eventsector, namelijk JM catering uit Aartselaar als exclusieve cateringpartner en JADA events als evenementiële partner. De nieuwe uitbater wil de gele deuren van Cafe Local zo snel mogelijk terug openen, want de feestvierders staan te trappelen om er weer binnen te mogen. Ze denken ook nog na over partyconcepten in Café Local, maar staan dan eerder open naar bestaande organisatoren zoals die van Pré Soirée. Feit is dat geïnteresseerde bedrijven er nauwelijks terecht konden afgelopen jaren, omdat de discotheek uiteraard op volle toeren draaide. Dat roer gooit TOP venues nu lichtjes om.

Cafe Local kan tot 800 gasten een fantastische avond bieden, maar biedt ook al mogelijkheden voor een groep van zo’n 150 à 200 genodigden. Daarnaast wordt de locatie ook als seminarieruimte aangeboden, eventueel gekoppeld aan een feest achteraf. Dit is zeker een tendens bij meerdere bedrijven. Overdag wordt er vergaderd en eraan gekoppeld flink gefeest, bij wijze van beloning. Het bedrijf moet dan geen 2 keer iedereen samenbrengen door aparte events te organiseren waardoor het ook nog eens bespaart op catering en locatiehuur: twee vliegen in één klap dus.

Bij Moortgat reageert men verheugd. “Er kwam veel reactie op de sluiting en het werd een toffe zaak genoemd. We hebben de nieuwe uitbaters mede gekozen omdat ze die meerwaarde ervan inzagen”, zegt een van de directeurs, Jay Strubbe.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Going out, Horeca en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s