Isaac Monté wint kunstondernemingsprijs Henri Winkelman Award

Isaac Monté heeft in Rotterdam de Henri Winkelman Award ontvangen. Deze Belgische creatieveling in Nederland heeft al verschillende opmerkelijke designs op zijn naam. Zo was hij de bedenker van de spiegeltram en de Plastic Dandy.

Op donderdagavond 22 mei 2014 vond het tweede Creating Pioneers Dinner plaats op de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam. In haar monumentale pand aan de Blaak, trakteerden de academie genodigden uit diverse Rotterdamse sectoren op het beste wat zij te bieden heeft op het gebied van media, art en design. Een inspirerende avond en de eerste uit een hopelijk mooie reeks, waarbij creërend vermogen, innovatie, ondernemerschap en samenwerking centraal stonden.

De Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam reikte bovendien de Henri Winkelman Award uit. Deze nieuwe aanmoedigingsprijs ter waarde € 10.000, vernoemd naar ondernemer en kunstliefhebber Henri Winkelman (1937-2010,   is bedoeld voor jonge, ondernemende kunstenaars. Uit handen van een professionele jury, onder voorzitterschap van Emily Ansenk (directeur Kunsthal), ontving creating pioneer Isaac Monté (http://ateliermonte.com)  de award voor zijn label Sweatshop Deluxe.

Monté is interieurarchitect en productontwerper, en heeft zijn opleiding genoten in België, Noorwegen en hier in Rotterdam. Zijn interesses liggen bij het experimenteren met diverse materialen en het maken van rechttoe rechtaan ontwerpen met een simpele maar verfijnde look en feel. Zijn persoonlijke handtekening zie je terug in zijn sociaal-ecologische ontwerpstatements.

De jury was duidelijk gecharmeerd van alle genomineerden; jonge veelbelovende kunstenaars en ontwerpers die erin geslaagd zijn om ‘het ontwerpen’ te combineren met een hoge mate van ondernemerschap, en zo aansluiting vinden bij nieuwe beroepspraktijken waarin pionieren een grote rol speelt. Uiteindelijk koos zij toch vol overtuiging voor Monté: “Isaac is een ware ambassadeur voor Rotterdam. Echt heel bewonderenswaardig. Hij heeft een voorbeeldfunctie voor andere jonge ondernemers, een ontroerend verhaal en is heel transparant in alle facetten. Als ondernemer slaagt hij er in om, met het uitbrengen van een collectie, te beantwoorden aan een sociaal-maatschappelijk vraagstuk. De producten die hij samen met andere jonge ontwerpers ontwikkelt, worden door bijstandsgerechtigden in een sociale werkplaats geproduceerd. Binnen zijn bedrijf Sweatshop Deluxe staan de mensen dus centraal.”

Dit bericht werd geplaatst in Fashion, Lifestyle en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s