Monar wordt allereerste zondagswinkel in Antwerpen

Vorig jaar besloot het Antwerpse stadsbestuur dat de winkels in Antwerpen ook op zondag open zouden moeten zijn. De stad Antwerpen diende hiervoor een aanvraag in voor de erkenning van een deel van de Antwerpse binnenstad als toeristisch centrum.

Het dossier met betrekking tot de afwijking voor zondagsrust (arbeidswetgeving) werd op 3 maart 2014 goedgekeurd door de federale minister van Werk Monica De Coninck (sp.a). Het zijn hierbij de schoenwinkels van Monar, in Antwerpen in de Lombardenvest, die op 4 mei 2014 de allereerste winkels zullen worden die iedere eerste zondag van de maand de deuren geopend zullen houden.

Eind vorig jaar werd gesteld dat Antwerpse winkels ten vroegste vanaf het najaar van 2014 ook op zondag geopend mogen zijn. Er groeide een draagvlak voor het idee uit economische noodzaak, onder meer door de sterke opkomst van e-commerce. Van zondag een shopdag maken, is een goede zaak stelt het Antwerpse stadsbestuur. De Antwerpse hotelsector geeft immers een stijging aan van het aantal overnachtingscijfers op weekenddagen. Bovendien is er een stijgende tendens in de Nederlandse bezoekersaantallen.

Dat de schoenwinkels van Monar al vanaf 4 mei 2014 iedere eerste zondag van de maand opengaan, vormt niet alleen een primeur voor de winkelketen zelf, maar dus ook voor Antwerpen. Dat stelt alvast het persbericht. Er zijn nochtans al winkels open op zondag zoals de antiquairs in de Kloosterstraat of Your Premium Store.

Zowel Tom als Els De Maeijer, eigenaars van Monar, alsook hun winkelpersoneel stappen met een positieve ingesteldheid mee in dit traject. Broer en zus zijn trots dat Monar de allereerste zondagswinkel in Antwerpen wordt en beiden zien nieuwe opportuniteiten mogelijk dankzij deze regelgeving.

Vlaamse handelaars willen al veel langer dat het stadsbestuur extra inspanningen levert om Antwerpen in het buitenland aan te prijzen als shoppingstad. Na Antwerpen zijn ook de steden Kortrijk en Gent gewonnen voor het idee.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Fashion, Politiek, Shopping en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s