Queen of Waffles: wafels voor queens en wafelliefhebbers

Donderdag openden Jan Ooms (links op de foto) en Wes Meurrens (rechts) hun wafelbar Queen of Waffles aan de Grote Markt in Antwerpen. Het koppel bakt Brusselse, Luikse en vanillewafels in verschillende smaken en met verscheidene toppings. De naam is niet toevallig gekozen.

Het gaat om een totaal nieuw concept: Jan en Wes laten de wafelliefhebbers kiezen uit verschillende soorten wafels die gecombineerd worden met diverse toppings.  Zo kan je Brusselse, Luikse, mini-Luikse wafeltjes en vier soorten vanillewafeltjes eindeloos combineren met de toppings zoals warme chocoladesaus, speculoospasta, Nutella, ambachtelijk ijs, frambozenconfituur van Callas, …

Het duo schat dat er ruwweg 500 ,verschillende combinaties van wafels en toppings gemaakt kunnen worden. Alle wafels worden telkens voor je neus vers en ter plekke gebakken aan de bar, terwijl je wacht. Genieten van al dat lekkers kan je onderweg uit het vuistje, binnen op de eerste verdieping of buiten op het gezellig terrasje met zicht op de kathedraal.

De inspiratie halen de wafelbakkers uit hun kindertijd. En ervaring met wafels hebben ze al. Sinds 2006 staan ze immers op de markten van Wilrijk, Mortsel en de Exotische Markt in Antwerpen op zaterdag met hun wafelkraam Wafeltjes van ons Bomma.

Queen of Waffles gaat een perfecte aanvulling zijn op hun bestaande zaak. “Met Queen of Waffles krijgt de Grote Markt er na de heropening van Brasserie Noord er weer een troef bij, zowel voor de vele toeristen, maar in de eerste plaats ook voor de Antwerpenaar. Iedereen is welkom op de Grote Markt”, vertelt Wes enthousiast. Wes is jarenlang actief geweest bij Enig Verschil, &of, Sensoa en çavaria. Hij was een tijdlang ook voorzitter van Driekant. Jan is dan weer voorzitter van Mangho, de Antwerpse vereniging voor homo’s met een heterohuwelijk.

De naam Queen of Waffles is dan ook niet toevallig gekozen. “Je krijgt een Koninklijke bediening en uiteraard is het een woordspeling voor wie tussen de regels kan lezen”, knipoogt Wes. Zijn favoriete wafel de moelleux met dubbele chocolade, maar de Brusselse wafel met verse aardbeien is zijn lievelingswafel in de zomer.

Beroepsantwerpenaar Tanguy Ottomer kreeg de eer om samen met Nico Volckeryck van Unizo Antwerpen-Stad en Gay Business Antwerp de eerste wafels te bakken.

Queen of Waffles
Grote Markt 60  x Torfbrug (schuin tegenover Bonaparte)
Antwerpen
Open dinsdag tot zondag van 10 tot 18 uur.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s