Popi Café viert 5 jaar heropening met optreden Jo Lemaire

Vandaag, 7 maart, is Popi Café 5 jaar geworden. Tenminste: Ludo Smits en echtgenoot Johan Sips heropenden Popi in 2008. Dat wordt nu gevierd met een optreden van Jo Lemaire.

Popi Café in Antwerpen kent drie levens. In 1999 openden Hans Wathion en Frans De Boeck in de Riemstraat Popi Café. Popi trok een wat alternatief publiek aan. Hipsters avant la lettre, van beide geslachten, kwamen er drinken en feesten. Vooral de Eurosongfeestjes waren memorabel. Maar het pand dat ze huurden werd verkocht en Popi verhuisde in 2005 naar de Plantinkaai 12 aan de Schelde. Popi, de sequel, werd nooit een echt succes en de zaak werd op 9 januari 2008 failliet verklaard. Hans en Frans verdwenen naar Spanje.

Ludo Smits (Red & Blue) besliste in de Popi te investeren en nam het over van de brouwer. Zijn echtgenoot Johan Sips zou de zaak runnen. Het koppel heropende Popi Café op 7 maart 2008. De hamvraag toen was hoe Johan van het ‘cafetariagevoel’ zou afgeraken en of de ‘alternatieve holebi’s’ niet in de kou zouden blijven. De traditie van Eurosongfeestjes bleef overigens bestaan. Hoewel een beetje ‘uit de richting’ ten opzichte van het hartje centrum en andere, meer dansgerichte homohoreca, blijft Popi een populaire bestemming voor een babbel. Het publiek is misschien niet meer zo hipster-alternatief, maar nog steeds erg gemengd man/vrouw.

Verjaardag met Jo Lemaire

Dit weekend is feestweekend voor Popi. Vijf jaar, dat wordt gevierd. “Popi Café ontpopte zich binnen die tijd als een gevestigde waarde binnen de Antwerpse gay community. Om die community te bedanken organiseren we vrijdag 8 en zaterdag 9 maart een verjaardagsweekend dat je niet mag missen”, kondigt Popi aan op Facebook.

Op vrijdag is er om 22 uur een optreden van Jo Lemaire. Zaterdag is een avond vol verrassingen met hapjes en gratis drank.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi, Horeca en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s