Vulva is geen Ikea-meubel (+ video)

Sensoa richt zich al langer op jongeren en homomannen, maar wil nu ook de aandacht van heteroseksuele volwassene. Daarom lanceert Sensoa vandaag een nieuwe campagne.

Persbericht: ‘Cunnilingus is geen pasta’ – Opmerkelijke campagne promoot Seksualiteit.be

Om Seksualiteit.be, de website over seksuele gezondheid, bekend te maken bij een groot publiek lanceert Sensoa een campagne waarin misverstanden over erotische termen op grappige manier voorgesteld worden. Voor de juiste betekenis van ‘cunnilingus’, ‘vulva’, ‘ovuleren’ en ‘chlamydia’ kunnen volwassenen terecht bij Seksualiteit.be. Vier beelden in retrostijl, op boomerangkaartjes en op posters in toiletten van bioscopen en uitgaansgelegenheden, sporen volwassenen aan om zich te informeren. De site bevat namelijk heel wat info over soa & hiv, anticonceptie, seksueel misbruik, voorlichting, het lichaam en relaties. Via de sociale media verspreidt Sensoa ook een originele promotiespot, gemaakt door studenten van de Universiteit Gent. Met de site en de campagne spoort Sensoa weer aan te praten over seks, acht jaar na de spraakmakende ‘Praat over seks-campagne’. Voor een goede communicatie is natuurlijk kennis van de juiste terminologie vereist. Daarmee wil Sensoa de seksuele gezondheid in Vlaanderen bevorderen.

Retro ‘erotische’ campagne

‘Vulva is geen Zweeds meubel’, ‘Chlamydia is geen kamerplant’, ‘Ovuleren is geen kooktechniek’ en ‘Cunnilingus is geen pasta’. Combineer deze ‘rechtzettingen’ met onschuldige taferelen in jaren vijftig stijl en een opvallende campagne is het resultaat. De campagne zal te zien zijn via de netwerken ‘the cards’ en ‘face2face’ van boomerang die dit in het kader van ‘Boomerang supports social actions’ goedkoper aanboden. Daarnaast deed Durex een extra duit in het zakje.

Voor het filmpje ging Sensoa in zee met de UGent. Op basis van een campagnevoorstel in het kader van het vak sociale marketing, selecteerde Sensoa twee groepen studenten Communicatie. Zij werkten mee het scenario uit en één van de studenten produceerde eigenhandig het filmpje, van storyboard tot technische realisatie. Zowel de beelden als het filmpje zullen ook via diverse (sociale) media verspreid worden.

Seksualiteit.be informeert open en bloot

Seksualiteit.be startte eind vorig jaar, bij de stopzetting van de Veilig Vrijenlijn. In een eerste fase speelde de site in op de nood van volwassenen aan informatie over soa’s en hiv, anticonceptie en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook hielp de site ouders hun kinderen seksueel en relationeel voor te lichten. Nu krijgt de site er twee onderdelen bij “Lichaam en seks” en “Seks en relaties”. Daarin komen items aan bod als de geslachtsdelen, seksuele opwinding, seksbeleving, zwanger en seks en seksuele problemen. Ook gaat de site in op relaties, relatieproblemen, seks en internet en professionele hulp bij problemen. Met de site wil Sensoa, als Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, een bijdrage leveren aan de seksuele gezondheid in Vlaanderen.

Waarom Seksualiteit.be?

Tegen het heersend beeld in, raken nogal wat volwassenen besmet met een seksueel overdraagbare aandoening en loopt het anticonceptiegebruik niet altijd even vlot. Zo vormen Vlaamse vrouwen tussen 25 en 35 jaar de tweede zwaarst getroffen leeftijdscategorie qua besmettingen met chlamydia. Veruit het grootste deel van het totaal aantal zwangerschapsafbrekingen wordt uitgevoerd bij twintigers en dertigers. Daarnaast werkt de populaire cultuur ook onrealistische verwachtingen over relaties, liefde en seksualiteit in de hand. Eenmaal seks in twee weken of een relatiedip hoeven helemaal niet problematisch of abnormaal te zijn. Net dat wil Seksualiteit.be benadrukken. Seksualiteit.be biedt ook niet alleen accurate en niet commercieel gekleurde informatie, de gegevens zullen regelmatig vernieuwd worden. Ook nieuwe cijfergegevens over seksualiteit in Vlaanderen zullen via de site verwerkt en aan het brede publiek bekend gemaakt worden. Filmmateriaal werd ter beschikking gesteld door WeZooz.be

Wat is seksuele gezondheid?

Seksualiteit.be brengt informatie die relevant is voor de positieve beleving van seksualiteit bij volwassenen. Sensoa is immers het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid. Seksuele gezondheid betekent niet alleen dat je je beschermt tegen mogelijke ziektes als soa’s of hiv, of tegen de risico’s van ongeplande zwangerschap of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het betekent ook dat je zorgeloos kan genieten van je seksualiteit en er dus ook plezier aan kan beleven. Voorwaarde is dat seksualiteit en seksuele relaties positief en respectvol behandeld worden. Dit hangt samen met seksuele rechten.

Bekijk de video.

Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s