Bobby de Vries = Mister Gay Netherlands 2012

Communicatie- en marketingstudent Bobby de Vries (18) uit Amstelveen is vrijdagavond gekroond tot de nieuwe Mister Gay Netherlands. Hij volgt Thom Goderie op.

De jury bestond uit Carlo Boszhard, Kim Holland, Diva Mayday en ex-Mister Gay Thom Ghoderie. “Hij heeft een heel positieve uitstraling en een goed verhaal. Na een ruzie met z’n ouders heeft hij zichzelf ge-out en is de band met z’n gezin alleen maar beter geworden. Een goed voorbeeld hoe je op jonge leeftijd uit de kast durft te komen. Zo kan hij zichzelf verder te ontwikkelen in zijn nog lange leven”, aldus Boszhard.

De 23-jarige Danny Horvath uit Delft moest genoegen nemen met de tweede plaats. Moslimjongen Kevin Abdoelkariem (30) wist in een uitverkochte club AIR in Amsterdam de derde plek te scoren. Naast de top 3 deden er zes andere kandidaten mee aan de finale. Een tiende finalist haakte eerder af vanwege dreigementen vanuit zijn religieuze familie.

Met zijn 18 jaar was Bobby dit jaar de jongste finalist van de verkiezing. “Doordat ik pas een drie jaar geleden uit de kast ben gekomen, weet ik me nog goed die emoties voor de geest kan halen. Ik hoop dat ik andere jongeren kan helpen om ook deze stap te nemen. Je wordt er alleen maar gelukkiger van!”

Mister Gay Netherlands wordt georganiseerd door website Gay.nl. Directeur Frederik van den Bosch spreekt van een succesvolle editie: “Iedere finalist heeft zich in zijn eigen regio laten gelden en op het podium stonden vanavond 9 echte kanshebbers. En tegenover het persoonlijke drama van de afgevallen finalist, staat ook een finalist die een voorbeeld kan zijn voor niet alleen homoseksuele jongeren, maar ook voor homoseksuele gelovigen. En met Bobby hebben we een jeugdige, maar sterke winnaar!”

Lokale zender AT5 maakte een reportage.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s