Koninklijk Ballet Vlaanderen start 2012-2013 met Coupe Maison

Koninlijk Ballet Vlaanderen beleeft een moeilijk seizoen door de late wissel van artistiek directeur. Maar Assis Careiro heeft haar plannen bekendgemaakt. De compagnie start met Coupe Maison op 8-10-16-17-18 november 2012.

Beste balletliefhebber,

Op de persconferentie van 11 oktober 2012 stelde Leona Detiège de nieuwe artistieke directeur Assis Carreiro voor aan de pers. Assis Carreiro vertelde meer over haar visie, waarin creativiteit centraal staat. Ook het nieuwe seizoensprogramma werd voorgesteld.

Met Assis Carreiro begint het Koninklijk Ballet Vlaanderen aan een nieuw hoofdstuk. Zij wil gebruik maken van de bruisende creativiteit van Antwerpen en deel uitmaken van de enorme culturele rijkdom van de metropool. Het Koninklijk Ballet Vlaanderen engageert zich om werk te presenteren dat gemaakt is in Vlaanderen, speciaal voor onze dansers. Het kwaliteitslabel Made in Flanders is iets waar we allemaal trots op kunnen zijn en waar we nationaal en internationaal voor kunnen staan.

Dat ‘creativiteit’ geen woord is dat we te pas en te onpas in de mond te nemen, bewijzen we met verschillende producties. In Coupe Maison staat het choreografische talent van onze eigen dansers centraal. Het nieuwe programma bevat ook de wereldpremière van de eigenwijze en onconventionele Italiaanse choreograaf Jacopo Godani. Daarnaast stellen Ashley Page en Cameron McMillan elk een nieuwe creatie voor die kadert binnen het Aldeburgh Festival, een speciaal programma rond de 100ste verjaardag van de componist Benjamin Britten.

We presenteren ook bestaand werk zoals Who cares van George Balanchine, Infra van Wayne McGregor en Forgotten Land van Jiří Kylián’s. Verder verheugen we ons ook op de herneming van ‘The Return of Ulysses’ van Christian Spuck, een belangrijk werk van de choreografische canon, dat speciaal voor het Koninklijk Ballet Vlaanderen werd gecreëerd in 2006.

Net zoals de voorbije jaren ontvangen we opnieuw Introdans uit Nederland in het Theater ’t Eilandje. Zijn brengen een nieuwe creatie van Lucinda Child en spitsvondige stukken van Twyla Tharp en Jennifer Muller in het programma ‘Moderne Meisjes’.

Kortom: het wordt een spannend dansseizoen vol verrassingen.

Vanaf 12 november 2012 is het mogelijk een abonnement voor de voorstellingen in 2013 te reserveren. De abonnementsfolder is in de maak en we reserveren alvast een exemplaar voor u.

In afwachting kan u uw tickets voor COUPE MAISON reserveren via http://www.balletvlaanderen.be.
Telefonisch reserveren kan natuurlijk ook. Het team van Info Cultuur staat voor u klaar!
Tel: 03 338 95 85 en dit van dinsdag t.e.m. vrijdag van 10u tot 17u45. Op zaterdag van 12u tot 17u.

Bedankt voor uw blijvende steun en we hopen u weldra te begroeten tijdens één van onze voorstellingen.

Met vriendelijke groeten,

Het team van het Koninklijk Ballet Vlaanderen

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Ballet en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s