Restaurant Umami, Luikstraat, Antwerpen opent op donderdag 18 oktober

Unami vervangt Velvet Lounge.

UMAMI OPENT BINNENKORT DE DEUREN

De Velvet Lounge in de Luikstraat krijgt een compleet nieuwe invulling. De buurt kan op twee oren slapen: het is niet langer een dancing. De zaak zal meer dan ooit gericht zijn op eten.

“De zaak zal Umami heten”, vertelt zaakvoerder Eddy Roothaert. “Dat is de vijfde smaak, naast zout, zuur, zoet en bitter.” Umami staat voor hartig en ook wel het zilte dat je terugvindt in zeewier, garnalen en in sojasaus. In de Italiaanse keuken vind je umami in de smaak van tomaten, Parmezaanse kaas en eekhoorntjesbrood.

Compleet gestript
De nieuwe Aziaat beperkt zich niet tot de wok of de sushi, maar wil het hele pallet aanbieden, gecombineerd met een gezellige inrichting. “Het geheel moet het midden houden tussen een Aziatische en meer moderne stijl”, zegt communicatieadviseur Debby Wilmsen. “Omdat de muren compleet gestript werden, zijn de originele muren, plafonds en de houten structuur van het negentiende eeuwse pakhuis weer zichtbaar. Dat geheel zorgt eerder voor een eclectische stijl, waarin Aziatische toetsen worden meegegeven aan het koele pre-industriële.”

De brug tussen deze mengeling van stijlen zal in het nieuwe restaurant onder meer van de verlichting moeten komen. Roothaert koos voor lampen met kappen uit gerecycleerd karton. Ook voor de rest van het interieur voeren natuurlijke elementen de boventoon. De verbouwing gebeurt trouwens grondiger dan je op het eerste gezicht zou denken. De bar Stereo Sushi maakt in de kelder plaats voor de keuken, de nutsvoorzieningen en de kantoren. Er komt ook een ongezien grote ruimte vrij op het gelijkvloers.

Wat de pot in Umami schaft, volgt als vanzelf uit wat vooraf ging. “We gaan voor goede en kwaliteitsvolle producten. Nightlife moet plaats ruimen voor gastronomie, zoveel is duidelijk”, besluit Roothaert. Dat wil zeggen dat je in Umami sushi zult vinden, sashimi, tempura, wok en gerechten van de Japanse houtskoolgrill (robata).

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Horeca en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Restaurant Umami, Luikstraat, Antwerpen opent op donderdag 18 oktober

  1. ittelke zegt:

    Wij waren hier zaterdag 17 november. veel lawaai bij het binennkomen..We reserveerden om 21u we kregen ons pas om half 11ons voorgerecht. Duur overroepen, alles slecht behalve de goeie service van Sam.Sojabonen zelf te pellen dat kregen we.Belachelijk hoge prijs betaald.mNooit meer, hebben het hun ook gemeld. ga er niet naar toe je bent gefopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s