Acht homojongeren aangevallen met tasergun en mes in Blaarmeersen (Gent)

Een groep van acht homojongens en een heteromeisje zijn zondagavond in Gent aangevallen door drie jongeren. Die dreigden met een stroomstootwapen (tasergun) en een mes.

Homo’s belaagd met ‘taserguns’, Sabine Van Damme, Het Laatste Nieuws, 23.08.2012

VRIENDENGROEP ZONDER REDEN AANGEVALLEN IN BLAARMEERSEN

Een groep jongeren is in de Blaarmeersen aangevallen met een mes en taserguns. De slachtoffers waren allemaal homo, de drie daders jongeren van allochtone origine. Toch denken en hopen de slachtoffers niet dat het om ‘gaybashing’ ging. Er werd zonder succes een zoektocht naar de daders gedaan.

Wat een leuke afsluiter van een zomerse dag moest worden, is voor een vriendengroep anders uitgedraaid. “We hadden zondag een leuke namiddag op de Blaarmeersen doorgebracht, met een groep van 35”, vertellen twee jongens anoniem. “’s Avonds gingen we iets eten in het centrum, en daarna zijn we nog met negen teruggekeerd naar de Blaarmeersen om de dag af te sluiten en nog even af te koelen in het water. We installeerden ons in het gras voor de Beach House. Drie van ons gingen zwemmen, en toen werd de groep die op het strand zat plots aangevallen door drie allochtone jongeren. Het was toen even voor middernacht. Ze hadden ‘taserguns’ mee en een mes. Daar dreigden ze ook mee. Er was geen enkele aanleiding, die gasten kwamen uit het niets opdagen. We zijn er zeker van dat ze ons niet gevolgd zijn of zo. Ze waren daar al, en waren erop uit om ruzie te zoeken.” De vriendengroep bestond uit 1 meisje en 8 homoseksuele jongens. Toch denken en hopen de slachtoffers niet dat hun geaardheid de aanleiding was van de aanval. “We zijn direct opgestaan en alle richtingen uitgelopen”, zegt één van de jongens, die in de groep op het gras zat. “Er was nog vrij veel volk op de Blaarmeersen. We gingen allemaal hulp zoeken, onder meer bij onze drie vrienden die in het water zaten. Eén van ons is door de aanvallers achtervolgd. Net voor het terras van het Beach House kregen ze hem te pakken. Hij kreeg een klap in het gezicht en twee stroomstoten op zijn rug van zo’n stroomstootwapen. Gelukkig ging het blijkbaar om een licht type, dat je tegen het lichaam moet duwen om een stroomstoot te geven. Maar het was meer dan pijnlijk genoeg. De jongen die de klappen incasseerde was, al dan niet toevallig, iemand die er wel echt ‘homo’ uitziet.” De jongeren belden de politie en de daders vluchtten weg.

Spoorloos

“We zijn de politie erg dankbaar”, zeggen ze. “Die waren heel snel ter plaatse en hebben heel kordaat gehandeld. Ze hebben een pv opgesteld, en zijn zelfs nog het domein gaan uitkammen om de daders te vinden. Tevergeefs. Wij overwegen nu om klacht in te dienen wegens slagen en verwondingen. We hebben niet in het pv laten opnemen dat het zou gaan om homofoob geweld. We denken en hopen dat we gewoon op het verkeerde moment en op de verkeerde plaats waren, en dat die kerels er gewoon op uit waren om ruzie te zoeken, met wie dan ook. Ze hebben trouwens ook niks gestolen toen de groep uit elkaar stoof, er bleven nochtans gsm’s op de grond liggen.” De jongeren zijn verbaasd over het voorval. “Hoe halen die gasten het in hun hoofd om op een recreatiedomein, een familiedomein, gewapend rond te lopen? Hopelijk worden ze snel opgepakt.”

Preventief en repressief

Schepen Christophe Peeters, verantwoordelijk voor de Blaarmeersen, reageert verbolgen op het verhaal. “Het is bijzonder zorgwekkend dat jongeren op een openbaar domein rondlopen met messen en taserguns, gewoon met het doel anderen lastig te vallen. De politie is daar overdag permanent aanwezig met 3 mensen. ’s Nachts rijden er geregeld patrouilles over het domein.” “Maar we kunnen uiteraard niet overal en permanent politie voorzien. Dit had trouwens even goed in het stadscentrum kunnen gebeuren. De politieke conclusie is in elk geval dat er dringend paal en perk moet gesteld worden aan elke vorm van gratuit geweld. Agressie en machogedrag dat zich uit in geweld met in de kiem gesmoord worden, er moeten duidelijke lijnen worden getrokken, preventief én repressief. En hopelijk wil het parket daaraan meewerken”, besluit de schepen .

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s