AussieBum-affiche Filip Dewinter: Jong Groen Oostende wilt homo’s niet schofferen

“Uiteraard is het niet onze bedoeling om aan gaybashing te doen. Integendeel”, zegt Rémy Bonny, de woordvoerder van Jong Groen Oostende. De jonge ecologisten maakten een montage van Fouad Belkacem (Sharia4Belgium) en Filip Dewinter (Vlaams Belang). Dewinter poseert daarbij in slip van aussieBum, een merk dat erg populair is bij homomannen.

“Ik denk dat wij, samen met de socialisten, de enigen zijn die constant aan de kar trekken om homobashing tegen te gaan. In onze lokale groep, waar we deze campagne in uitgewerkt hebben, zitten trouwens ook een aantal holebi’s”, stelt Bonny.

“De affiche is misschien wat provocerend, maar dat is het zeker niet ten opzichte van homo’s. Ik zou geen oog kunnen dicht doen, moest ik de holebigemeenschap hiermee geraakt hebben. Acceptatie door de maatschappij van homoseksualiteit is één van de zaken die ik zeer hoog in het vaandel draag en al een aantal keren mijn standpunten over bekendgemaakt heb.”

Jong Groen Oostende voert campagne voor verdraagzaamheid

Jong Groen Oostende heeft naar aanleiding van de betoging van Vlaams Belang in Oostende tegen de “islamisering” en naar aanleiding van de hele heisa met Sharia 4 Belgium een opmerkelijke en ludieke affichecampagne opgezet tegen extremisme.

Extremisme is een systematische poging om een bepaalde ideologie tot in de uiterste consequenties, in alle delen van de samenleving door te voeren. Dit is een patroon dat wij reeds geruime tijd waarnemen binnen specifieke politieke stromingen in Vlaanderen. Stromingen of partijen die vaak kritiek uiten, negatieve boodschappen uitsturen en bepaalde bevolkingsgroepen of ideologieën viseren.

Aan de andere kant merken we de laatste tijd vaak dat ook in een andere hoek, onder het mom van het strijdenvoor de vrije meningsuiting, extremisme schuilt .Niet door het willen beperken van rechten, maar net door verworven rechten ten volle te willen beleven en dit ten koste van de vrijheid van anderen.

Jong Groen stelt dat deze partijen, of ze zichzelf nu positioneren aan de linker- of rechterzijde, een weinig constructieve aanpak hanteren.

Extremisme lokt onverdraagzaamheid en conflict uit. Elk individu dat deel uitmaakt van onze samenleving heeft recht op eigen ideeën, en het kan een enorme verrijking zijn om die ideeën te bundelen en op die manier een samenleving te creëren waarin iedereen een plaats heeft.

Vanuit Jong Groen kiezen wij er voor om op een positieve manier naar uitdagingen te kijken die zich stellen binnen onze samenleving en hier een constructieve oplossing voor te zoeken. De sfeer van conflicten waarin dit –onder andere vandaag in Oostende – gebeurt, betekent stilstand en in sommige gevallen zelfs een achteruitgang.

Jong Groen wilt vooruit met Oostende, en wilt hierbij openstaan voor iedereen die met ons aan ons samenlevingsproject wilt meewerken. Een positief alternatief, daar gaan we voor.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op AussieBum-affiche Filip Dewinter: Jong Groen Oostende wilt homo’s niet schofferen

  1. Is het fotoshoppen van iemands hoofd op een naakt of semi naakt lichaam niet strafbaar in de meeste landen? Evenals moedwillig verkeerde informatie over iemand verspreiden? Het is een ludieke actie, en iedereen weet in dit geval dat het niet echt is, maar geeft dit niet de boodschap mee aan jongeren dat het ok is om ludieke grappen uit te halen met hun klasgenoten/kennissen etc… Om vervolgens met een strafblad te zitten? Feit blijft dat wat voor de 1 een ludieke grap is, voor een ander bittere ernst is, en vooral een strafbaar crimineel feit.

  2. Iedere gay in een AussieBum onderbroek kan dit hebben. De slogan van AussieBum: “If you doubt yourself.. Wear something else!”, zegt genoeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s