Brussel voert campagne tegen haatmisdaden

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest lanceert met een kabaalactie een nieuwe campagne tegen haatmisdaden in de hoofdstad. De campagne start met een openbaar evenement aan Brussel-Centraal op woensdag 13 juni.

“Brussel is het dichtstbevolkte en meest diverse gewest van België. Vele Brusselaars voelen zich aangetrokken door deze bonte mengeling van culturen, talen, gemeenschappen en opinies. Spijtig genoeg vormt deze rijke smeltkroes al te vaak de basis van conflicten, onbegrip en zelfs misdrijven. Haatmisdrijven tegen individu’s omwille van hun afkomst, geaardheid of geslacht”, luidt de aankondiging.

Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bruno De Lille (Groen) onderneemt actie tegen haatmisdrijven door een campagne te lanceren die geen blad voor de mond neemt. “We kunnen de situatie niet langer aanvaarden zoals ze is. Het is niet meer 5 voor 12, maar 5 na 12”, aldus de staatssecretaris in het persbericht.

De campagne sensibiliseert Brusselaars over het specifieke fenomeen van hate crimes of haatmisdaden en hoe belangrijk het is dat ook de burger zijn verantwoordelijkheid opneemt door dergelijke vormen van onrecht te melden en ze niet te ontkennen.

Op woensdag 13 juni prikken Brusselaars de campagne op gang op het Europaplein in Brussel (voor het Centraal Station) door gelijktijdig een berg ballonnen en bijhorende frustraties te laten ontploffen om zo een duidelijk signaal uit te zenden.

Programma:
12.15u: Aankomst
12.45u: Ontploffing

Geïnteresseerden kunnen hun aanwezigheid melden op Facebook.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Politiek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Brussel voert campagne tegen haatmisdaden

  1. Pingback: Brussel maakt lawaai tegen haatmisdaad | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s