Vanavond homohuwelijk Franky en Tibo in Thuis

Franky (Jef Hoogmartens) en Tibo (Maxime De Winne) trouwen vanavond in een dubbelaflevering van Thuis. Het is het eerste homohuwelijk in een Vlaamse soap.

De opnames aan het stadhuis van Leuven vielen samen met het busongeval in Zwitserland. Net dan werd er een rouwregister geopend in Leuven. Een bizarre sfeer, vertelt Jef Hoogmartens (28) in Het Belang van Limburg.

Homo?

“Het is fascinerend hoe vaak mensen vragen of ik homo ben”, zegt Jef. “Soms zeg ik nee en wandel ik verder. Andere momenten maak ik een grap. ‘Heb je interesse’? Of: ‘Ik moet je teleurstellen’. Wat maak het uit? Aan Erik Goris (Guy) vragen ze toch ook niet of hij een moordenaar is? Het is raar dat mensen daar zo mee bezig zijn. Gelukkig zijn de meeste reacties in je gezicht altijd positief. Op internet is dat vaak anders.” Maxime bevestigt. “Als ze mij aanspreken durven ze het woord homo nooit uitspreken.”

Niet homo genoeg?

Sommigen vinden dat Franky en Tibo niet gay genoeg zijn. “Er zijn genoeg homo’s die niet geout zijn en waaraan je het niet ziet. Blijkbaar hebben sommige mensen nog steeds het idee dat alle homo’s een slap handje hebben.”

Jef en Maxime zien zichzelf niet als uithangbord voor de homogemeenschap. “Wij spelen alleen maar een homo op televisie. In het echt zijn we het niet en weten we niet wat het is om zo te zijn. We zijn dus verkeerd geplaatst om die mensen te vertegenwoordigen. Het is wel leuk om clichés te doorbreken bij de kijkers en hen een gedifferentieerd beeld te laten zien.”

Thuis, één, 20.10 uur.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Televisie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s