Homofoob geweld-app Bashing nu ook in Nederland

In Utrecht is woensdag de Nederlandse versie van Bashing gelanceerd. Dat is een smartphoneapllicatie die homo- en transfoob geweld registreert.

De Nederlandse versie is een initiatief van de Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK). De app werd officieel gelanceerd door de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen.

De app werd ontwikkeld door Outrage! en het reclamebureau FAMOUS in Brussel. Bashing werd wel aangepast aan Nederlandse noden. De lancering werd bijgewoond door de hoogste baas van het Openbaar Ministerie, mr. H.J. Bolhaar, SVGK-voorzitter en GK-hoofdredacteur Henk Krol en de ontwikkelaars van de app: Björn Pius (Outrage!), Bert Vermeire, ontwikkelaar bij FAMOUS en Yves Aerts van çavaria.

Toch naar politie

Bashing in Nederland is het vervolg op het meldpunt tegen pesten van de SVGK en de Spelregelkaart die in samenwerking met het Openbaar Ministerie (OM) en de Nationale Ombudsman werd uitgegeven. De Spelregelkaart geeft gedupeerde holebi’s richtlijnen wat te doen bij homofoob geweld in de eigen woonomgeving. Met de nieuwe app kunnen gedupeerden en slachtoffers van fysiek of verbaal geweld meteen melding maken van de aard en de locatie van het incident.

COC Nederland is blij met deze app en de aandacht die daardoor gevestigd wordt op fenomeen anti-homogeweld. “Maar we raden iedereen aan die te maken krijgt met anti-homogeweld om ook altijd aangifte te doen op het politiebureau, bij http://www.hatecrimes.nl of contact op te nemen met de Roze in Blauw-contactpersonen bij de regionale politiekorpsen”, zegt COC-woordvoerder Philip Tijsma.

De app is gratis en te verkrijgen bij iTunes

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Homofoob geweld-app Bashing nu ook in Nederland

  1. Geert Dekker zegt:

    U neemt klakkeloos een bericht over uit het Nederlandse. Maar zowel meneer Krol als burgemeester Wolfsen zijn in Nederland niet onomstreden, Lees hierbij het artikel op website Geenstijl; PR-faal: Wolfsen lanceert Anti Homogeweld AppSoort perverspolitieke ‘Don’t ask, don’t tell’ van de Stichting Vrienden van de Gay Krant. Die gaan straks een meldingsapp voor homogeweld lanceren en hebben Aleid Wolfsen, handhaver van erkend homowegjaagbeleid, gevraagd om het roze lintje van de App store door te knippen (pdf). Waarschijnlijk begint de Grindr voor potenrammers meteen te piepen als hij dat doet, want als iemand niet de kwalificaties heeft om een homo security system te presenteren, is het de natte tosti die zich burgervader van Utrecht pleegt te noemen, maar onder wiens bureaucratenbewind het ene na het andere homostel de stad uitgejorist wordt. Wat is dit voor symboolnichterij van de Gay Krant om Aleid hiervoor te vragen? Is het omdat hij zelf ook een soort alert app had bedacht? Slechte PR dan, want die faalde opzichtig. Of is het omdat hij homogeweld tot achter de voordeur de afgelopen twee jaar weer zo lekker onder de aandacht wist te brengen? Want dan is hij je man. Vreemd homohuwelijk wel, want Wolfsen heeft actief bijgedragen aan een homo-onvriendelijk klimaat en dergelijke Utrechtse toestanden zelfs tot duidende norm verheven. Best stuitend dat hij nu een schijnveilige app (want heeft enkel nut nádat er al een mishandeling heeft plaatsgevonden) mag presenteren alsof het een oplossing voor zijn eigen slappehandjesbeleid is. Hadden ze nog beter een groep homo-agressieve kutmarokkaantjes kunnen vragen om die app te onthullen. Faal, Gay Krant.
    Update: Ah, daar is de gemene deler. GK-hoofdredacteur Henk Krol is ook van de persbreidel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s