Anders Behring Breivik homo?

Volgens – voormalige – vrienden van Anders Behring Breivik had de man homoseksuele trekjes. Breivik pleegde op 22 juli 2011 bomaanslagen in Oslo en richtte later die dag een massamoord aan op het eiland Utøya waar er een bijeenkomst was van linkse jongeren.

Tijdens de zitting van de rechtbank dinsdag was te horen dat Breivik enkele opmerkelijke vrouwelijke kantjes had. Hij poederde zijn gezicht en was altijd bezorgd over hoe zijn haar erbij lag. Hij droeg een zonnebril als hij ’s avonds uitging. “Dat was al zeer ongewoon”, klonk het. Sommigen zouden de indruk hebben gehad dat Breivik homoseksueel was.

Doen alsof

Zelf schreef Breivik in zijn werk 2083 – A European Declaration of Independence onder meer “Verplaats je in een Hyundai. Ja, dat is weliswaar een nichtenautootje, maar het is wel effectief als je geen verkeerde signalen wilt afgeven aan je omgeving.” Een van z’n andere tips was: “Gebruik tijdens fotoshoots altijd make-up. Ja voor mannen klinkt dat nichterig, maar zorg dat je er aantrekkelijk uitziet, dat helpt bij de verspreiding van onze boodschap.” En: “Zorg dat men je voor een homo aanziet, dan vinden ze je minder snel verdacht.”

Breivik citeerde ook Oscar Wilde en De Standaard-columnist Oscar van den Bogaard.

De 33-jarige man wordt beschuldigd van terrorisme. Zijn daden betekenden de dood van 77 mensen.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Politiek en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s