Video: Homofobie? Geen bal aan! Met Jaak Van Assche

De actie Homofobie? Geen bal aan!, waar vorig jaar de voetballers van KV en Racing Mechelen aan deelnamen, krijgt een vervolg. Verschillende holebiverenigingen willen hiermee op een positieve manier aandacht vragen voor de problematiek van homofobie in het voetbal. Dat schrijft ZiZo.

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen de Homofobie, zakten de voetballers van KV en Racing Mechelen vorig jaar af naar de Grote Markt. Ze droegen roze truitjes die later geveild werden. De opbrengst daarvan ging naar de Mechelse Hattrick vzw, de organisatie die het sociale engagement belichaamt van beide Mechelse clubs.

Dit jaar werd er verder gebouwd op die actie, en het geld van de veiling werd gebruikt om een televisiespot op te nemen. Onder andere acteur Jaak Van Assche werkte er aan mee. De spot werd vorige week uitgezonden op de lokale televisiezender RTV. Het ludieke filmpje kan je hieronder bekijken.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Politiek, Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s