Sinksenfoor verkiest Scheldekaaien boven Petroleum Zuid

Als het van burgemeester Patrick Janssens afhangt, verhuist de Sinksenfoor van Antwerpen tijdens de volgende legislatuur naar een nog aan te leggen parkeerterrein op Petroleum Zuid. Schepen van Foren Luc Bungeneers (Open Vld) is niet tegen, de foorkramers zien liever de Scheldekaaien als een toekomstige locatie. De huidige locatie, de Gedempte Zuiderdokken, zorgt voor ongenoegen bij buurtbewoners.

Sinksenfoor wil niet naar Petroleum Zuid, Het Laatste Nieuws, 23.05.2012

Als het van burgemeester Patrick Janssens afhangt, verhuist de Antwerpse Sinksenfoor tijdens de volgende legislatuur naar een nog aan te leggen parkeerterrein op Petroleum Zuid. Schepen van Foren Luc Bungeneers (Open Vld) is het idee niet ongenegen, de foorkramers zien liever de Scheldekaaien als een toekomstige locatie.

Ondanks alle juridische commotie van de laatste maanden draaien de molens van de Sinksenfoor vanaf 26 mei vijf weken lang rondjes op hun vaste stek: de gedempte Zuiderdokken. Schepen van Markten en Foren Luc Bungeneers was alvast opgetogen over de grote pers- en publieksaandacht voor de foor die het hele proces had teweeggebracht. “Ik vermoed dat de opkomst nog groter zou kunnen zijn als andere jaren.”

Maatregelen

De schepen besprak ook alle maatregelen die genomen zijn door het stadsbestuur om de overlast te beperken. Zo zal de muziek afgezet worden om 23.30 uur op weekdagen en om 0.30 uur op vrijdag en zaterdag. Na 22 uur mag er sowieso maar 80 decibel geproduceerd worden en na 23.30 uur nog 75 decibel. Wel komen er op 15 juni ongeveer 10 dj’s van bekende holebizaken plaatjes draaien op de foor. Dit ter gelegenheid van Pink Friday. Andere ingrepen zijn een mobiel politiesecretariaat op de foor, buurttoezichters, extra containers en vuilnisbakken om sluikstort tegen te gaan en een voordelig parkeertarief op de parking van het nieuwe justitiepaleis voor buurtbewoners. Burgemeester Patrick Janssens wil tijdens de volgende legislatuur de Zuiderdokken omvormen tot een park en de foor verhuizen naar het parkeerterrein van het nog te bouwen voetbalstadion op Petroleum Zuid. Bungeneers wil de foor enkel verhuizen naar een volwaardig evenementenplein. “Het terrein aan Petroleum Zuid zou verhard moeten worden en de nodige nutsvoorzieningen zoals water en elektriciteit krijgen.”

Keuze

Financieel waarschuwt de schepen ervoor dat de stad tijdens de volgende legislatuur zal moeten kiezen. “Er zal immers in plaats van 200 miljoen euro per jaar slechts 110 tot 120 miljoen euro voor nieuwe investeringen beschikbaar zijn.” Leon Van Passel, voorzitter van de Federatie van Belgische Foornijveraars ziet een verhuis naar Petroleum Zuid niet helemaal zitten. “Het ligt te ver van de ‘bewoonde wereld’, hoewel er misschien met een pendeldienst nog mogelijkheden zijn. Een park sluit voor ons de foor niet uit, in Brugge staat de foor ook in een park, en in Luik eveneens. De kaaien lijken ons, als we dan toch zouden moeten verhuizen, wel een goed alternatief. We weten dat ook daar een heraanleg gepland is, maar het lijkt ons een schitterende locatie voor de foor, het ligt in de stad en er is in elk geval ruimte genoeg.”

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi, Media, Politiek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Sinksenfoor verkiest Scheldekaaien boven Petroleum Zuid

  1. Pingback: Sinksenfoor: Pink Friday op 15 juni | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s