Meer (meldingen van) homofobie in België

In de periode 2008-2010 is het aantal inbreuken op de antidiscriminatiewetgeving in het kader van homofobie gestegen van 34 tot 58. In de eerste zes maanden van 2011 werden er al 46 gevallen geteld. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) op een schriftelijke vraag van Peter Logghe (VB).

Van de 194 feiten, bijvoorbeeld een eigenaar die weigert een appartement te verhuren aan een homokoppel, die in de periode 2008-2011 geregistreerd werden, situeerde de meerderheid (107) zich in het Waals Gewest, voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (46) en het Vlaams Gewest (41).

In de zeven grote steden van België werden in 2008-2010 periode 49 feiten vastgesteld, waarvan 17 in Brussel en in Luik, 10 in Antwerpen, 8 in Charleroi, 4 in Bergen en 3 in Namen. In Gent werd geen enkel geval vastgesteld.

Het is niet duidelijk of deze cijfers een werkelijke stijging van homofobie aantonen, of eerder een stijging van het aantal meldingen. De verhoogde aandacht voor homofobie en de herhaaldelijke oproepen door overheid en LGBT-beweging hebben misschien ook effect.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Politiek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Meer (meldingen van) homofobie in België

  1. Apollodorosh zegt:

    Zelf zou ik zeggen dat het waarschijnlijk een hoger aantal meldingen is, maar dat is zeker iets dat verder onderzocht moet worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s