Video Haat geef je geen podium, tegen homofobie

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding heeft de videoclip van ‘Haat geef je geen podium’ bekendgemaakt. Deze wordt vanaf 17 mei, de Internationale Dag Tegen Homofobie, verspreid.

Een vijftiental artiesten en groepen hebben zich ingezet voor deze actie door deel te nemen aan een videoclip ‘Haat geef je geen podium’. Onder hen Stijn, Buscemi, 4T4 (’t Hof van Commerce), Geike, AKS, Surfing Leons, Noa Moon, Waxdolls, Daddy K, Joshua, Malibu Stacy en Uman. De clib is tweetalig Nederlands en Frans.

Ook verschillende zalen en artiesten die optreden tijdens de Regenboogweek doen ook mee aan deze actie door het publiek op te roepen tot een minuut oorverdovend lawaai tegen homofobie. In Brussel, nemen de AB en De Puta Madre deel op 10 mei. De Vooruit in Gent en Balkan Beat Box schreeuwen het uit op zondag 13 mei. De Ferme du Biéreau en Witloof Bay sluiten de actie af op 16 mei. Ook tijdens de Belgian Pride op zaterdag 12 mei zal er opgeroepen worden tot een minuut lawaai tegen homo- en transfobie.

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding herinnert eraan dat de vrijheid van meningsuiting een grondrecht is en pleit niet voor een preventieve censuur van een artiest. Maar geen enkele vrijheid, zelfs geen fundamentele, is absoluut. Volgens de wet stopt deze vrijheid namelijk daar waar men aanzet tot haat, geweld of discriminatie tegenover een individu of een groep personen die gekenmerkt wordt door een wettelijk beschermd criterium (zoals bijvoorbeeld seksuele geaardheid, maar ook afkomst, religieuze overtuiging, geslacht, leeftijd, handicap, enz.).

Vanaf 17 mei zal het Centrum een cd-rom ‘Haat geef je geen podium’ verspreiden naar organisatoren van optredens, concerten, festivals en zaalverantwoordelijken. Deze cd-rom biedt meer informatie over het wettelijk kader van dergelijke optredens en een reeks preventieve tools.

Meer informatie op Haatgeefjegeenpodium.be.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Muziek en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Video Haat geef je geen podium, tegen homofobie

  1. Pingback: Charter bant homofobie van (reggae)podia | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s