Belgian Pride 2012: Holebiverenigingen naar het station voor meer zichtbaarheid

In de aanloop van The Belgian Pride trekken holebiverigingen naar het station.

Persbericht: Wel Jong Niet Hetero, de roze huizen en çavaria toveren treinstations om in regenboogstations.
‘Wees solidair en draag een regenboog’

Op zaterdag 12 mei is het zover: de Belgian Pride! Het moment waarop holebi’s, transgenders en hun vrienden door de straten van Brussel trekken, om feest te vieren diversiteit te tonen, solidariteit te betuigen en vooral ook trots en blij zichzelf zijn. Deze boodschap dragen çavaria, Wel Jong Niet Hetero en de roze huizen graag uit tijdens de Pride Week van 7 tot 11 mei. Die week delen vrijwilligers aan de grote treinstations in Vlaanderen en Brussel regenboogstickers uit aan treinreizigers en voorbijgangers. Door die regenboogsticker te dragen kan iedereen laten zien dat hij de holebi’s en transgenders steunt en homo- en transfobie veroordeelt.

“De regenboogkleuren zijn universele kleuren voor holebi’s en transgenders. Bars, clubs en restaurants hangen vaak zo’n vlag uit om duidelijk te maken dat zij ‘gay- of transfriendly’ zijn”, zegt Michiel Vanackere (Wel Jong Niet Hetero). “Het regenboogsymbool straalt een warme, vrolijke sfeer uit en zorgt voor eenheid onder de holebi- en transgendergemeenschap.”

“Dat gevoel van samenhorigheid willen wij tijdens de Pride Week uitdragen”, vult Yves Aerts (çavaria) aan. “We hopen dat heel Vlaanderen en Brussel tijdens die week ‘regenboog’ kleurt”.

Focus op geweld

Het voorbije jaar was er heel wat te doen om homo- en transfoob geweld. Holebi’s en transgenders voelen zich vooral in grotere steden steeds onveiliger na de recente gevallen van agressie. “We zien die sticker dit jaar dan ook als een veroordeling van dat geweld, en een veelkleurig pleidooi voor solidariteit.” verduidelijken Michiel en Yves.

Waar en wanneer?

De stationsacties starten op 7 mei aan het station van Antwerpen-Berchem. De stations van Hasselt en Gent-Sint-Pieters volgen op 8 en 9 mei, Kortrijk en Brussel-Centraal ‘concurreren’ op 10 mei en eindigen doen we in Leuven op 11 mei. Dit telkens tussen 7h30 en 8h30, behalve in Leuven tussen 17h en 19h.

Wees dus solidair en steek alle holebi’s en transgenders een hart onder de riem. Draag onze regenboogsticker!

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s