Wel of geen Sinksenfoor 2012? Uitspraak op 7 mei!

De rechtbank in Antwerpen heeft zich vandaag gebogen over de milieustakingsvordering die elf bewoners van het Antwerpse wijk ’t Zuid hebben ingediend tegen het stadsbestuur. Dat meldt Belga. Als de klagers gelijk krijgen, moet de Sinksenfoor verdwijnen.

De klagende bewoners willen dat de Gedempte Zuiderdokken niet langer gebruikt worden als parking of voor “hoogdynamische” evenementen. De stad verzet zich daar tegen.

De bewoners hebben vooral problemen met de Sinksenfoor wegens de wekenlange geluidshinder. Ze voeren aan dat de Gedempte Zuiderdokken in 1979 de bestemming van parkgebied kregen in het gewestplan, maar dat de stad nooit iets ondernomen heeft om er daadwerkelijk een park van te maken. “Ze creëerde zo zelf de mogelijkheid om er evenementen te organiseren, maar heeft daar eigenlijk geen vergunning voor”, pleitte hun advocate Griet Cnudde.

De stad voerde op zijn beurt aan dat er een “vermoeden van vergunning” is. “De dokken werden in 1969 gedempt en meteen als parking en evenementenplein in gebruik genomen. Dat is dus tien jaar voor het gewestplan”, stelde advocaat Roland Pockelé-Dilles.

Hij verwees ook naar een recent Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP), dat nog in het Belgische Staatsblad moet gepubliceerd worden, maar waarin de Gedempte Zuiderdokken als multifunctioneel plein werden opgenomen. Volgens de bewoners staat het GRUP echter vol onwettigheden. De stad erkent dat het nog aangevochten en zelfs vernietigd kan worden, maar zolang dat niet het geval is, moet er wel rekening mee gehouden worden.

Als de bewoners gelijk krijgen, verdwijnen er 1 700 gratis parkeerplaatsen en moeten naast de Sinksenfoor ook evenementen zoals Antwerpen Proeft, StuDay en Antwerpen Zingt een nieuwe locatie zoeken.

Uitspraak op 7 mei. De opbouw van de Siksenfoor start binnen twee weken.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Going out, Horeca, Media, Politiek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Wel of geen Sinksenfoor 2012? Uitspraak op 7 mei!

  1. vekemans ludovic zegt:

    DIT IS EEN OBJECTIEVE BERICHTGEVING, ZONDER PARTIJDIGHEID TE KIEZEN !!!!

  2. Pingback: Sinksenfoor 2012 gaat door, van 26 mei tot 1 juli | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s