Plafondmeisje (Fran Bambust, An Van Dooren), kinderboek over anders-zijn waar je ondersteboven van geraakt

Imke is een heel gewoon, doodnormaal, bo-ven-stebraaf kind. Op het randje van saai, vinden de meesten, en dan nog wel aan de foute kant van dat randje. Maar dat blijkt toch niet helemaal te kloppen.

Want wanneer ze op een dag uit haar bed valt, komt ze niet op de grond maar op het plafond terecht. Dat is niet naar de zin van de natuurwetpolitie en dus zetten die een verhaal in werking met achtervolgingen, actie, onverwachte vriendschappen en veel letters die moedig op hun plaats proberen te blijven staan in een boek dat af en toe over de kop gaat.

Plafondmeisje is een humoristisch debuut dat buiten de lijntjes kleurt en op een speelse manier vertelt hoe het voelt om anders te zijn. De taal van Fran Bambust klatert en sprankelt en het vertelplezier spat van elke pagina. Samen met de originele illustraties van An Van Dooren zorgt dit voor een vernieuwend, verrassend en verrukkelijk verhaal.

Voor kinderen vanaf 11 jaar, 2 maanden en 6 dagen.

Fran Bambust werd in 1965 geboren in Brugge als Franky. Zij was lichamelijk toen nog een hij die ondersteboven hangend op de bank een heel ander leven fantaseerde. Anders zijn leek toen helemaal nog niet eenvoudig. Jaren later veranderde ze haar naam, adres, burgerlijke stand, werk, rijksregisternummer en geslacht. Ze besloot een boek te schrijven – geen drama, geen zwaarmoedig probleemverhaal, geen saaie autobiografie, maar een leuk, spannend, grappig kinderboek over anders zijn en anders mogen zijn. Plafondmeisje, een boek over iedereen. Fran is ook hoofdredactrice van ZiZo, het LGBT-tijdschrift van çavaria. Ze heeft een rijk gevulde professionele carrière met televisiewerk en communicatieopdrachten.

An Van Dooren werd in 1987 geboren in Brasschaat, maar woont al haar hele leven in Kapellen. Ze studeerde af als Master in de Beeldende Kunsten. Sinds vorig jaar geeft ze les aan de tekenacademie Pigment in Kalmthout. Plafondmeisje is het eerste boek dat ze illustreerde. Dat ze dat met bijzonder veel plezier deed, bewijzen haar leuke en grappige illustraties.

Plafondmeisje wordt uitgegeven bij Clavis en is vanaf dit weekend te vinden in de boekhandel, zoals Boekhandel ’t Verschil en De Standaard Boekhandel.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Literatuur, Media en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Plafondmeisje (Fran Bambust, An Van Dooren), kinderboek over anders-zijn waar je ondersteboven van geraakt

 1. hara zegt:

  super tof boek heb het voor mijn boekbespreking gehouden vet leuk moet ierdereen lezen vind het zieleg spannend en grappig ben van van aqn van dooren en fran bambust ik ben zo blij dat het thema anders zijn is want ik ben ook anders ik heb een gehandicapte vriendje het is al jaren lang aan ik ben zo blij……….

 2. liana zegt:

  hoi An van dooren
  het is een tof boek gaat met sucess ik woon in limburg maastircht en het boek is tof super guys anders zijn is leuk net zoals Fran bambust

 3. Margo zegt:

  Ik vindt het reuze dat u zo open over je verleden kan oraten ,dat eouden meer mensen mogen doen ,proficiat

 4. Silke zegt:

  het is een tof boek en ik ga het over plavondmeisje hebben bij mijn spreek beurt dit is de data de 27/11

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s