Verdwijnpalen maken Meir (Antwerpen) volledig autovrij vanaf 1 juni 2012, nieuw verkeerscirculatieplan

De verdwijnpalen die afgelopen maanden geïnstalleerd zijn aan de uiteinden van de Meir-as (Meir en Leysstraat), moeten vanaf 1 juni alle autoverkeer tegenhouden.

“De Meir, de Jezusstraat, de Leysstraat zijn onderdeel van de belangrijkste as van de stad Antwerpen”, luidt het in een brief aan de inwoners van de buurt. “Om de verblijfskwaliteit voor voetgangers beter te kunnen garanderen, heeft de stad verdwijnpalen laten plaatsen. De verdwijnpalen maken de Meir vanaf 1 juni 2012 niet alleen overdag maar ook ’s nachts verkeersvrij. Bovendien wordt er van deze ingreep gebruik gemaakt om de verkeerscirculatie te wijzigen.”

De verdwijnpalen staan aan de Lange Klarenstraat, Leysstraat (aan de Kipdorpvest), Kolverniersstraat en Wapper (zijde Rubenshuis en Koninklijk Paleis). Eenmaal de Otto Veniusstraat en de Meirbrug zijn heraangelegd, komen daar ook verdwijnpalen. De paaltjes aan de Jezusstraat worden vervangen door het nieuwe model.

“Het was al langer gepland om de Meir en de omgeving met zo’n paaltjes af te sluiten voor wagens”, vertelde Ludo Van Campenhout (Open Vld), Antwerps schepen van Stadsontwikkeling in 2011. “Zo kunnen we dit gebied echt autovrij maken tijdens bepaalde tijdstippen. Nu rijden soms nog wagens over de Meir op momenten dat het niet mag.

De verdwijnpaaltjes hebben al eens de neiging om te haperen. Dat zou met de nieuwe paaltjes niet meer mogen voorvallen. “De techniek is ondertussen sterk verbeterd”, zegt Van Campenhout. “De verdwijnpalen zijn uitgerust met camera’s. Wie aan het systeem prutst, wordt dus gefilmd.”

Er is een infomoment voorzien op donderdag 3 mei.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Auto en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Verdwijnpalen maken Meir (Antwerpen) volledig autovrij vanaf 1 juni 2012, nieuw verkeerscirculatieplan

  1. Pingback: Meir wordt enkelrichting en ‘s nachts voor verkeer gesloten | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s