Abercrombie & Fitch en de gay kiss video

Filmmaker en fotograaf Bruce Weber heeft een promotievideo gemaakt in pure Abercrombie & Fitch-stijl. Er komt best wat homo-erotiek aan te pas, terwijl A&F op andere momenten homofoob uit de hoek komt.

De video’s zijn in het kenmerkende zwart en wit geschoten en worden gekenmerkt door de vloeiende beweging, ook in de overgang tussen de beelden.

In één filmpje, Other sports require one ball. Wrestling requires two, wordt op suggestieve wijze gebruik gemaakt van James Brown (Give it up or turn it loose) als muziek. Het zet de beelden van worstelende mannen onder de douche in een heel ander daglich. Die kus tussen de twee mannen, ook al is het op het voorhoofd, dat is dan weer wat de aandacht van de Amerikanen heeft getrokken.

Er zijn nog drie andere filmpjes, met even suggestieve bewegingen zoals op een basketveld, het strand of een onderwaterwaterballet maar door de neutralere muziekkeuze (een streepje klassiek of een modern dancenummer) is hun geladenheid minder groot.

De vier filmpjes zijn te bekijken op de website van Bruce Weber.

De filmpjes maken geen deel uit van een officiële campagne van Abercrombie & Fitch. Ondanks de vaak homo-erotische campagnebeelden is A&F zeer beducht voor een roos imago.

Dit bericht werd geplaatst in Fashion, Holebi, Media en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s