Frituur Number One in Hoogstraat, Antwerpen gesloten

De Number One is gesloten. De zaak werd bekend mede dankzij Maria Vanlommel.

Populaire frituur Number One gesloten

Frituur Number One in de Hoogstraat is gesloten. De zaak zou betrokken zijn in een fraudedossier. In buurt kent niemand de oorzaak.

Het populaire frituur Number One zou vrijdag gesloten zijn door het gerecht. Dit weekend bleven de rolluiken dan ook dicht. Er zou wel sprake zijn van fraude en zwartwerk.

De zaakvoerder Jacques Daems benadrukte dat de sluiting niets te maken heeft met een conflict met de fiscus. Voor de rest wenste hij geen commentaar te geven.
Facebook

Ook het personeel weet niet wat er aan de hand is. De sluiting van het frituur is ook de bezoekers niet ontgaan. Op de Facebookgroep ‘Maria of the Number One’ zochten klanten naar een antwoord op de sluiting.

Bernard Lefèvre, voorzitter van de nationale frituristenvereniging Navefri en uitbater van Frietkot Max aan de Groenplaats, staat ook voor een raadsel. “Er circuleren verschillende geruchten over de sluiting van de Number One, maar uitsluitsel heb ik niet”, zegt Lefèvre. “Ik kan alleen niet geloven dat het frituur failliet is.”

Het frituur Number One was sinds 1980 dag en nacht open. Alleen in 2006 ging de zaak enkele weken toe na een brand. Het frituur in de Hoogstraat is de meest bekende, maar de zaakvoerder had ook een filiaal in de Statiestraat in Antwerpen. Dit frituur werd in 2008 getroffen door een brand.
Maria

De reputatie van het frituur in de Hoogstraat is voor een groot deel te danken aan Maria Van Lommel. Zij werkt al meer dan 25 jaar in het frituur. Zij is zo populair dat er zelfs een Facebookgroep rond haar is opgericht. De groep telt 6752 leden.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Horeca en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Frituur Number One in Hoogstraat, Antwerpen gesloten

  1. david zegt:

    niet te verwonderen dat maria met haar groot bakkes niet te bereiken is zij zal wel mee achter de fraude? zaak zitten,en geloof me dit is een dame die denkt de goede reputatie te kunnen ontvangen van haar klanten? maar niet is minder waar,ik weet beter ,heb er lang genoeg gewerkt om te kijken hoe het er aan toe gaat.

  2. Pingback: Frituur Number One: opnieuw open, nieuwe eigenaars | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s