Advocaat Jean Marie de Meester dagvaardt Sharia4Belgium voor homohaat

Advocaat Jean Marie de Meester heeft de woordvoerder van Sharia4belgium, Fouad Belkacem, rechtstreeks gedagvaard voor de correctionele rechtbank voor het aanzetten tot homohaat. De Meester dagvaardde aartsbisschop Léonard ook al voor homofobie.

Advocaat dagvaardt Sharia4Belgium voor homohaat

De Meester had zich eerder al burgerlijke partij gesteld in de strafzaak tegen Belkacem, maar dat was voor haat tegen niet-moslims. Zijn burgerlijke partijstelling werd door de rechtbank op 10 februari afgewezen, omdat hij geen persoonlijk belang kon aantonen. Belkacem kreeg toen bij verstek wel twee jaar cel en 550 euro boete.

De Meester is boos omdat het Antwerpse parket, “ondanks onze herhaalde verzoeken”, Belkacem niet wil dagvaarden voor aanzetten tot homohaat. De reden is dat de uitspraken van Belkacem alleen in de gedrukte media werden gedaan. Het misdrijf moet dan voor assisen komen. “Dat houdt geen steek want in mijn rechtstreekse dagvaarding verwijs ik naar drie audiovisuele opnames”.

De Meester is verder boos omdat noch het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding, noch de Vlaamse holebikoepel Cavaria, aandringen op vervolging van Belkacem voor homohaat. “Ook minister van Justitie Annemie Turtelboom reageerde niet op mijn verzoek om haar positief injunctierecht te gebruiken om Belkacem te vervolgen voor homohaat”, aldus de advocaat. Hij krijgt wel de steun van de vereniging Outrage!, die in Brussel de smartphone applicatie lanceerde om homofoob geweld te melden.

Normaal gezien wordt de zaak op vrijdag 16 maart opnieuw behandeld.

Dit bericht werd geplaatst in Godsdienst, Holebi, Media, Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Advocaat Jean Marie de Meester dagvaardt Sharia4Belgium voor homohaat

  1. karel van hiilst zegt:

    ’t word de hoogste tijd dat we ACTIEF gaan reageren tegen al dat “geweld” en al die “haat”!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s