Antwerpen flashmobt tegen antihomowet in Sint-Petersburg op dinsdag 28 februari om 17.50 uur in Antwerpen-Centraal

Omdat het Wetgevend Assemblee van SintPetersburg doorgaat met een wet die ‘homopropaganda’ verbiedt, organiseren AllOut.org, Outrage! en Het Roze Huis – çavaria Antwerpen een flashmob in Antwerpen-Centraal. Antwerpen en Sint-Petersburg zijn immers zustersteden.

Persbericht: Sint-Petersburg, de tweede stad van Rusland, gaat door met anti-holebi en anti-vrije meningsuiting wet

Met eindstemming gepland op woensdag 29 februari, AllOut.org leden organiseren flashmobs voor de Russische ambassades wereldwijd.

Dinsdag 28 februari. Flashmob in Antwerpen. 17u50 http://www.facebook.com/events/296612047060243/

Antwerpen, België – Ondanks de veroordeling door andere overheden en een enorme online campagne door de wereldwijde holebi- en transgenderrechten groep AllOut.org, gaan conservatieve wetgevers in de Russische stad Sint-Petersburg verder met een wetsvoorstel dat boetes tot 16.700 dollar oplegt voor de “promotie van homoseksualiteit.” Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, zal zowel lezen, schrijven, spreken als de rapportering van alles met betrekking tot homo’s, lesbiennes, bi’s of transgenders strafbaar worden. Pride parades, literatuur, theater, of NGO’s die openlijk holebi’s en transgenders steunen, zullen worden gecriminaliseerd.
Tijdens een recente openbare hoorzitting georganiseerd door aanhangers van de wet, riepen “expert” getuigen op tot de gedwongen behandeling of isolatie van homo’s; holebi’s en transgenders werden omschreven als “onmenselijk”. Een derde, en laatste, stem zal plaatsvinden op woensdag 29 februari.
Als een laatste wanhopige poging om dit wetsvoorstel te stoppen, zullen AllOut leden van over de hele wereld flashmobs en demonstraties organiseren voor de Russische ambassades en consulaten op dinsdag 28 februari. Zij zullen de honderdduizenden verzamelde handtekeningen afleveren als bewijs van de wereldwijde oppositie tegen dit wetsvoorstel, en gebruik maken van creatieve visuals om een luide en duidelijke boodschap aan de gouverneur van Sint-Petersburg te versturen, die de macht heeft om over de wet zijn veto uit te spreken: “Don’t Go There Saint Petersburg”.

Hier in Antwerpen:
WANNEER: dinsdag 28 februari, tussen 17:50 en 18:00 uur
WAAR: Centraal Station van Antwerpen
WIE: leden van Het Roze Huis, Outrage, All Out en betrokken wereldburgers!
WAT: Demonstranten zullen met bedekte of getapete mond “monddood” worden gemaakt om de kunstenaars, acteurs, schrijvers en burgers die deze wet zou muilkorven te vertegenwoordigen. Om het geheel af te ronden, zal er een kreet weerklinken!

ACHTERGROND:

Het “Gay Propaganda” wetsvoorstel inspireerde een internationaal protest toen voor het eerst werd voorgesteld in de herfst van 2011, en meer dan 270.000 mensen over de hele wereld AllOut.org’s petitie hebben ondertekend om te pleiten voor de opzegging van de initiatief, wat resulteerde in de belofte van de hoge vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken van de Europese Unie Catherine Ashton om dit probleem met de Russische premier Vladimir Poetin op te nemen
Conservatieven in Sint-Petersburg dringen aan op de goedkeuring van het wetsvoorstel dat holebi’s en transgenders de mond snoert en hebben oproepen van wereldleiders en de eigen internationale verdragsverplichtingen van het land m.b.t. respect voor de vrijheid van meningsuiting genegeerd. Maar terwijl Rusland een krachtige, onafhankelijke natie is, is het niet immuun voor de mondiale publieke opinie. De overheid heeft onlangs aangekondigd dat het tot 11 miljard dollar in vijf jaar wil spenderen om internationale toeristen aan te trekken, en Sint-Petersburg, de tweede grootste stad van Rusland, gedijt op zijn reputatie als Ruslands kosmopolitisch “venster op het Westen” om bezoekers uit de hele wereld aan te trekken.
“Deze reputatie kan niet samengaan met een nieuwe wet die kunstenaars, schrijvers, muzikanten en gewone burgers muilkorven die wonen in – of een bezoek brengen aan – de stad”, zegt AllOut.org uitvoerend directeur Andre Banks. “Dit wetsvoorstel, dat de eigen grondwet van Rusland zou schenden net als de internationale verdragen, is een schandalige aanval op de vrijheid van meningsuiting voor alle Russen – hetero en homo. Het mag niet worden toegestaan om overeind te blijven.”
In minder dan een week hebben meer dan 65.000 personen AllOut.org’s “I won’t go there” brief aan de gouverneur van Sint Petersburg ondertekend: http://www.allout.org/stpetersburg-dont-go
AllOut.org is een wereldwijde campagne-organisatie van meer dan 860.000 mensen uit 190 landen over de hele wereld gewijd aan de holebi- en transgender gelijkheid. Een beweging die zowel online als in het veld werkt om te bouwen aan een wereld waarin iedereen vrij kan leven en worden omarmd om wie ze zijn.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi, Politiek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s