Strangelove queer filmfestival van 1 tot 3 maart met Howl en Les Amours Imaginaires

Interzone organiseert tussen 1 en 3 maart de tweede Strangelove – a Queer Filmfestival. Op het programma onder meer Howl, Les amours imaginaires, My Own Private Idaho, Hedwig and The Angry Inch en Mi sexualidad es creación artística.

Yes we Queer!

1 t.e.m. 3 maart 2012 presenteert de vzw Interzone de tweede editie van Strangelove – a Queer Filmfestival. Drie dagen lang neemt Strangelove u, onder de overkoepelende term ‘queer’, mee naar de onderbuik van de cinema, waar ‘vreemd’, ‘eigenaardig’, ‘cult’ en ‘gender’ als leidraad dienen om een verhaal in beeld te brengen.

Het festival opent donderdag 1 maart in Theater FroeFroe met de film Howl en de expo Queer Beat!, over de Beatgeneration met een heuse Dreammachine. Verder is er een goed gevuld aanbod met een verse oogst films, shorts, documentaires en klassiekers uit de Queer Cinema. Kortom, een delicatesse voor filmfreaks.

Na de schreeuw van Ginsberg krijgt u een zitje in de doldraaiende liefdescarrousel van Les Amours Imaginaires. Kleurrijke vintage cinema van Xavier Dolan, met een knipoog naar de meesters. Op vrijdag 2 maart wordt de poëtische roadmovie My Own Private Idaho (Gus Van Sant) nog eens op groot scherm geprojecteerd, gevolgd door de late night voorstelling Mi sexualidad es creación artística. Lucía Egaña Rojas draaide deze documentaire over postporn in het bruisende Barcelona en toont hiermee een dynamische undergroundscene. Het festival sluit zaterdag 3 maart af met een selectie Queer Shorts en Hedwig and The Angry Inch, een post-punk neo-glamrock musical van John Cameron Mitchell (Shortbus). Als Hedwig niet bestond, dan had Strangelove hem zelf uitgevonden! Surf voor het volledige programma naar http://www.strangelovefestival.be.

Maar, Strangelove is meer dan alleen cinema. Naast film is er de expo Queer Beat!, oorstrelende concerten van Miaux en Mittland Och Leo en performances. In The Celluloid Closet wordt er ruimte gecreeërd voor het experiment met videovoorstellingen van o.a. Warhol en de Beats. Voor de film kan u komen happen in de volxkeuken en last but not least wordt er zaterdag afgesloten met een daverend Strangelove Feest!

Strangelove – A Queer Filmfest | 1 t.e.m. 3 maart 2012 | Theater FroeFroe (Vrije Val II), Namenstraat 7 2000 Antwerpen
http://www.strangelovefestival.be

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Film, Holebi en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s