Extra security voor première Mixed Kebab (+ video)

De première van Mixed Kebab op 29 februari krijgt extra security. Kinepolis Antwerpen doet dit nadat jongeren zouden oproepen tot een boycot. Dat verklaarde regisseur Guy Lee Thys in het ATV-programma Wakker op zondag.

Verder lezen →

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Film, Godsdienst, Holebi, Media en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Extra security voor première Mixed Kebab (+ video)

  1. Yvan Brys zegt:

    Misschien moet je Thys toch eens ondervragen of zijn methodes om publiciteit te krijgen. Hij wil de truuk van vorige keer (bij het uitkomen van zijn vorige film Kassablanka waren er rellen) blijkbaar nog eens toepassen. Op ATV van 12 februari 2012 (http://atv.be/item/mixed-kebab-nu-al-controversieel) was hij er al met zijn verhaaltjes over een ‘boycot’ door moslims en het inhuren van extra veiligheidsagenten. Fijn zo, drijf de spanning tussen homo’s en moslims nog maar wat op. Alleen is die spanning niet onschuldig. Bij Outrage! hebben ze het al lastig om de racistische reacties op het homofoob geweld binnen de perken te houden. Thys maakt de zaken er erger op. Als je echt problemen wil vermijden dan ga je de ‘geruchten’ over een mogelijke reactie trouwens niet breed uitsmeren op TV.

    Thys zet zich zogenaamd in voor de goede zaak; In een interview zegt hij: “Als er één Turkse of Marokkaanse jongeman na het zien van deze film zijn pa en ma ermee naartoe neemt en achteraf zegt: nu moet ik iets bekennen, dan is mijn missie geslaagd.” Dat bewijst dat hij er gewoon niets van snapt. Zo werkt dat niet bij moslims. Als het klopt dat er bij moslims beroering ontstaat rond de film zal geen enkele jongeman aan zijn ouders ‘iets bekennen’. Die wordt nog voor een paar jaar extra de kast ingeduwd.

    Vraag misschien ook eens of hij Merhaba (http://www.merhaba.be/) kent. Ik vrees van niet. Het is de organisatie de meeste expertise bezig over hoe men homoseksualiteit aanbrengt bij moslims. Ze bereiken zeer goede resultaten. Met veel geduld en zonder provocatie. Zoals de vorige generatie LGBT-actvisten het in de jaren ’50 bij de katholieke Vlamingen ook deed. Hij loopt rond in deze problematiek als een olifant in een porseleinwinkel. Maar hij moet het juist hebben van dat soort aanpak. Het past in zijn kraam dat “moslimextremisten” de film aanvallen. Hij kan dan beter Fouad Belkacem van Sharia4Belgium direct inhuren. Die is voorlopig nog op vrije voeten. De ene provocateur helpt dan de andere. Ik hoop maar dat de geruchten die door meneer Thys verspreid worden geen werkelijkheid worden. Behalve zijn geldschieters is niemand daarbij gebaat: holebi’s en transgenders niet, allochtonen niet en allochtone holebi’s en transgenders allerminst.

  2. Pingback: “Mixed Kebab zal niemand choqueren” | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s