2 jaar cel voor Fouad Belkacem (Sharia4Belgium), maar niet voor homohaat

De woordvoerder van de radicale moslimbeweging Sharia4Belgium, Fouad Belkacem, is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot twee jaar cel en 550 euro boete voor het aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims. GayLive vat de feiten samen.

Een tweede beklaagde kreeg één jaar effectief. Daarmee volgt de rechter het Openbaar Ministerie. Dat had twee jaar cel en 550 euro boete gevorderd.

De voorbije jaren verschenen er geregeld filmpjes op het internet waarin de woordvoerder van Sharia4Belgium op een niet aflatende manier oproept tot haat en geweld tegen niet-moslims, het doden van homoseksuelen en de afschaffing van de democratie.

Niet vervolgd voor homofobie

In een interview in Het Nieuwsblad en in verschillende filmpjes liet de verklaarde Belkacem: “Wat homoseksualiteit betreft, zitten we op dezelfde lijn als katholieken en joden. Er is geen plaats voor hen en een geleerde zal hen waarschijnlijk tot de dood veroordelen.”

“De Islam verbiedt homofilie en wij geloven dat dit een enorme zonde is. In de Koran wordt dit ons duidelijk verteld wanneer onze Heer over het volk van Lut praat. De profeet vrede zij met hem,heeft gezegd dat degene die seksuele betrekkingen heeft met iemand van hetzelfde geslacht dient gestraft te worden volgens de regels van de Sharia”, zo stond te lezen op hun website.

Tegen deze en andere uitspraken werden klachten ingediend door het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding, Frank Vanhecke en VB-parlementslid Filip Dewinter.

Maar Belkacem werd niet vervolgd voor zijn homofobe uitspraken. “Die deed hij in de geschreven pers”, verduidelijkte Paul Van Tigchelt van het Antwerpse parket in juni 2011. “Drukpersmisdrijven komen volgens de wet voor assisen. De correctionele rechtbank zou zich sowieso onbevoegd moeten verklaren als het parket hem daarvoor vervolgd had.”

Morel

Hij noemde een dag na het overlijden van Marie-Rose Morel noemde hij haar ziekte een straf van Allah. Filip Dewinter, Bart De Wever en alle andere “vijanden van Allah” mochten zich aan hetzelfde verwachten.

Volgens het Openbaar Ministerie overschreed Belkacem met dergelijke uitspraken de grenzen van de vrijheid van meningsuiting en de openbare aanklager eiste een gevangenisstraf van twee jaar met onmiddellijke aanhouding en een geldboete van 550 euro

De correctionele rechtbank volgde de openbare aanklager maar liet de woordvoerder niet onmiddellijk aanhouden. Belkacem liep eerder al veertien veroordelingen voor de politierechtbank op, alsook een viertal correctionele veroordelingen wegens diefstal met geweld, weerspannigheid, smaad, bedreigingen en inbreuken op de anti-racismewet.

Belkacem moet Filip Dewinter, Frank Vanhecke en het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding een symbolische schadevergoeding van één euro betalen.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Godsdienst, Holebi, Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 2 jaar cel voor Fouad Belkacem (Sharia4Belgium), maar niet voor homohaat

  1. Pingback: Advocaat Jean Marie de Meester dagvaardt Sharia4Belgium voor homohaat | Lacquemant

  2. Pingback: Filip Dewinter poseert in aussieBum op Jong Groen Oostende-affiche | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s