Joëlle Milquet: Rainbow Cops niet in uniform op Gay Pride

Minister van Binnenlandse Zaken Gelijke Kansen Joëlle Milquet (cdH) wil niet dat homoseksuele politiemensen in hun uniform mee opstappen in de Gay Pride. De Rainbow Cops hadden hierom gevraagd.

“De politieman in kwestie zou zijn schijn van onpartijdigheid verliezen door in uniform mee op te stappen in de Gay Pride. Bovendien zou hij in een onmogelijke positie komen als er een tegenbetoging plaatsgrijpt”. Milquet gaf toe dat ze “sommige mensen” heeft uitgenodigd op haar kabinet om te discussiëren over de vraag of de homoseksuele politiemensen op de Gay Pride toch niet “iets uniformachtigs” of “een bepaald kenmerk” zouden kunnen dragen.

Als minister van Binnenlandse Zaken is Milquet bevoegd voor bestuurlijke politieopdrachten.

Voor çavaria is dit een gemiste kans. “Door de agenten wel in uniform te laten deelnemen had ze een heel krachtig signaal kunnen geven”, zegt coördanator Yves Aerts. “Ze had zo kunnen tonen dat de politie helemaal niet zo’n homonegatief bastion is, als vaak wordt aangenomen. Dit had de holebi- en transgemeenschap een hart onder de riem kunnen steken en zou de drempel voor aangifte van geweld kunnen verlagen. Zeker als de politie ook met een mooie infostand in de Rainbow Village zou staan op de dag van de Pride. Daarnaast zou het ook aan de daders van homofoob en transfoob geweld duidelijk hebben gemaakt dat ze bij de politie niet op begrip moeten rekenen, dat ze echt niet in hun kamp zitten. En tenslotte had het ook voor hetero agenten sensibiliserend kunnen werken. Meer dan één gemiste kans dus.”

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Joëlle Milquet: Rainbow Cops niet in uniform op Gay Pride

  1. Pingback: Outrage! gepikeerd over kritiek op gaybashingapp Bashing | Lacquemant

  2. Pingback: 156 incidenten van homofoob geweld via gaybashingapp Bashing geregistreerd | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s