KV en Racing Mechelen krijgen Folieprijs, homofoob geweld Fobieprijs 2011

De holebi- en transgenderfederatie çavaria maakte tijdens haar nieuwjaarsreceptie in de politietoren Oudaan in Antwerpen, de winnaars van de Folie- en Fobieprijs 2011 bekend. De Fobieprijs ging naar het homofoob geweld dat in 2011 plaatsvond tegen holebi’s. De Folieprijs ging naar het project Homofobie? Geen bal aan van de ploegen KV en Racing Mechelen, de stad Mechelen en Hattrick vzw.

Folieprijs

De Folieprijs, uitgereikt door Vlaams minister van Gelijke Kansen Pascal Smet, ging naar Homofobie. Geen bal aan. De spelers van de voetbalploegen KV en Racing Mechelen tooiden zich naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie in het roze. Hier werden campagnebeelden van gemaakt, en spelers deden duidelijke statements over homofobie in het voetbal. Dit project krijgt in 2012 een vervolg.

Çavaria koos deze winnaar omdat homoseksualiteit in de sport – en zeker in het voetbal- niet vanzelfsprekend is. De stad Mechelen, Hattrick vzw en de zeker de voetballers zelf, staken hun nek uit voor verdraagzaamheid.

De andere genomineerden waren: Frankie, Thierry, Helen, Kenny en Liesbet van het programma Hiv+ en Robert Biedron en Ania Grodzka, twee LGBT-activisten die in het Poolse parlement zetelen.

Fobieprijs

De winnaar van de Fobieprijs werd bekend gemaakt door minister Annemie Turtelboom. “Geweld tegen holebi’s kwam in 2011 helaas enkele malen in het nieuws”, zegt Mieke Stessens. “Het is een verwerpelijk fenomeen, en het is moeilijk om de juiste strategie te vinden om hier iets aan te doen. We zijn blij dat in het regeerakkoord staat dat er een federaal actieplan homofoob geweld komt en we zullen daar graag aan meewerken. We willen slachtoffers blijven oproepen om geweld of agressie te melden”.

De andere genomineerden waren de Wetgevende Raad van St-Petersburg (Rusland), voor een wetsvoorstel dat alle publieke uitingen van homoseksualiteit en transgenderisme wil verbieden omdat het ‘promotie’ zou zijn, en de Vlaamse Adoptieambtenaar omdat er geen vooruitgang geboekt wordt inzake interlandelijke adoptie door holebi’s.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op KV en Racing Mechelen krijgen Folieprijs, homofoob geweld Fobieprijs 2011

  1. pjotr69 zegt:

    Terechte winnaars. 🙂 Wel jammer dat we nog altijd een Fobieprijs nodig hebben om homofobie aan te kaarten. 😦

  2. Pingback: KV en Racing Mechelen blij met Folieprijs: “Actie heeft mentaliteit veranderd” | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s