Openbaar Ministerie wil 2 jaar cel voor Fouad Belkacem (Sharia4Belgium)

Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar cel en 550 euro boete gevorderd voor Fouad Belkacem (29), woordvoerder van de radicale moslimbeweging Sharia4Belgium. Hij wordt vervolgd voor het aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims. De zaak is vrijdag behandeld voor de Antwerpse strafrechter. Dat meldt De Standaard.

Belkacem gaf verstek.De voorbije jaren verschenen er geregeld filmpjes op het internet waarin de woordvoerder van Sharia4Belgium oproept tot haat en geweld tegen niet-moslims en pleit voor de afschaffing van de democratie.

Een dag na het overlijden van Marie-Rose Morel noemde hij haar ziekte een straf van Allah.

Filip Dewinter van Vlaams Belang, Frank Van Hecke (de echtgenoot van Marie-Rose Morel), het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding en advocaat Jean Marie De Meester, die zich als openlijk homo stoort aan de homofobe uitspraken, stelden zich burgerlijke partij. Nochtans wordt Belkacem niet specifiek vervolgd voor homohaat.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Godsdienst, Holebi, Media, Politiek en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s