Sven Pichal stopt als voorzitter Het Roze Huis

Sven Pichal (32) neemt in maart of april afscheid als voorzitter van Het Roze Huis – çavaria Antwerpen. Die functie bekleedt hij sinds februari 2008. De radiopresentator blijft wel actief in het bestuur. Dat kondigde Sven aan tijdens de nieuwjaarsreceptie van de vereniging. Dat evenement is een hoogdag voor roos Antwerpen.

In zijn toespraak sprak Sven ook over het verminderde budget van Het Roze Huis. Heel de culturele en sociaal-culturele sector lijdt onder de besparingen. Zo heeft de holebikoepel een betaalde medewerker moeten opgeven en moet elke deelwerking extra op de centen tellen.

Verder benadrukte Sven dat Het Roze Huis blijft ijveren voor meer diversiteit. Nog te veel holebi’s blijven publiekelijk in de kast en beleven gun geaardheid in donkere cafés achter gordijntjes. Dat deze mensen zichzelf niet durven zijn, is onaanvaardbaar. Samen met stad en provincie Antwerpen blijft Het Roze Huis ervoor ijveren dat iedereen openlijk zichzelf kan zijn.

Sven Pichal vermeldde ook specifiek de transgenders. “Terwijl andere landen al langer spreken van ‘LGBT’, hebben we de T te lang achterwege gelaten”.

Op de algemene vergadering in maart zal een opvolger voor Sven worden aangeduid.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi, Politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Sven Pichal stopt als voorzitter Het Roze Huis

  1. Pingback: Sven Pichal geeft zich bloot in toneelstuk over homosauna Relax, vanaf 1 maart, Theater Leftbanq, Antwerpen (+ video) | Lacquemant

  2. Pingback: Leonie Nelissen nieuwe voorzitter van Het Roze Huis – çavaria Antwerpen | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s