Winterland dient klacht in tegen homokoppel voor laster en eerroof

Kerstcafé Winterland in Hasselt heeft klacht ingediend bij de politie voor laster en eerroof. Winterland pikt het niet dat Roy Bekaert en Dennis Swerts Winterland blijven zwart maken. Het café wilt gebruik maken van de camerabeelden om gelijk halen.

Het koppel, dat verleden week hardhandig werd buitengezet, wilt met dezelfde beelden net het tegendeel bewijzen.

“We pikken dit niet”, Dirk Jacobs, Het Belang van Limburg, 19.12.2011

Het verwijt dat Winterland kreeg als zouden homo’s niet welkom zijn op het eindejaarsfeest op het Hasseltse Kolonel Dusartplein, blijft nazinderen bij de organisatoren. Zij hebben dit weekend, via hun advocaat Paul Engelen, hun klacht bij de politie aangedikt met beelden van de bewakingscamera’s in het Winterlandcafé.

Roy Bekaert en Dennis Swerts, het Lommelse koppel dat beweerde afgetuigd te zijn door de securitydiensten, blijft bij hun eerdere verklaringen en wil nu ook de bewakingsbeelden van de camera’s op het Kolonel Dusartplein inschakelen.

Schade

“We hebben een klacht neergelegd wegens laster en eerroof”, zegt meester Paul Engelen, die de Winterland-belangen verdedigt. “Die mannen stellen de werkelijkheid totaal verkeerd voor in de media. Zij zeggen dat Winterland een homofobe organisatie is en dat dat de reden van hun verwijdering is, terwijl die gebeurde omdat ze zich agressief gedroegen tegen twee mensen. Wij vragen een onderzoek op basis van de beelden die in het Winterlandcafé zijn opgenomen. Die zijn aan de politie overhandigd. Dat ze buitengezet zouden zijn omdat ze homo’s zijn, gebruiken ze ten onrechte. Als blijkt dat Winterland hier schade van ondervindt, zullen we die schade begroten en ook van hen claimen.”

“Eén van de uitbaters van Winterland is trouwens zelf homo”, vult organisator en Maurice Schoenmakers aan. “Op de beelden is onder meer duidelijk te zien dat de twee hier bijzonder heftig stonden te tongzoenen en dat ze de vrouw die tussenbeide kwam een flinke duw verkochten. Daarom hebben onze securitydiensten hen verwijderd. We hebben ook een mail van Roy Bekaert die nog ’s nachts aan mede-organisator Carlo Gysens mailde dat hij er persoonlijk zou voor zorgen dat de naam van Winterland niet in een goed daglicht zou komen te staan.”

“We werken keihard om van Winterland een evenement voor iedereen te maken en dan doet een uithaal als deze ons veel verdriet”, vindt Carlo Gysens. “Zaterdag waren hier heel wat holebi’s te gast en die hebben een geweldige avond beleefd. Het doel van onze klacht is tweeledig: op korte termijn willen we laten zien dat Winterland absoluut ‘gay-vriendelijk’ is. Ons feestdorp heeft niks met hetero of homo zijn te maken. Op de langere termijn willen we dat de rechter hier een uitspraak over doet. Een eventuele schadevergoeding gaat naar een goed (kinder)doel. Wij willen gewoon dat onze naam gezuiverd wordt. Voor ons is deze klacht trouwens geen evidentie. We hadden eerder excuses van de jongens verwacht, maar ze zijn blijven doorgaan in de media en op websites. Dit kunnen we niet pikken.”

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s