Zac Efron: “Some dudes marry dudes, get over it”

In de Verenigde Staten is het debat over holebihuwelijk erg actueel. Lang niet elke staat laat holebikoppels toe met elkaar trouwen of heeft een vorm van samenlevingscontract . De t-shirt van de 24-jarige acteur Zac Efron (o.a. High School Musical, Hairspray, 17 Again) is dan ook geen vrijblijvende boodschap omdat het leuk is. Van homoroddels heeft hij geen last. Over de autheticiteit van de foto bestaan er twijfels, maar dat Efron best gay friendly is, heeft de acteur al eerder aangegeven. Zo gaat hij erg sportief om met roddels over zijn geaardheid.

Connecticut, Washington D.C., Iowa, Massachusetts, New Hampshire, New York, Vermont en de indianenstammen Coquille en Suquamish erkennen huwelijken van mensen van hetzelfde geslacht. Andere staten voorzien een vorm van samenlevingscontract. De meeste staten hebben geen partnerregeling voor holebikoppels of verbieden het expliciet in hun deelstaatwetgeving. Californië erkende tussen juni en november 2008 holebihuwelijken.

Holebirechten zijn ook steeds een thema bij verkiezingen, waarbij republikeinen meestal tegen partnerregelingen voor holebi’s zijn en democraten vaker pro.

Dit bericht werd geplaatst in Fashion, Film, Holebi, Media, Politiek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Zac Efron: “Some dudes marry dudes, get over it”

  1. Zoë zegt:

    Ik ben een meisje, maar mijn beste vriend is net uit de kast gekomen. Ik wil ook zo’n T-shirt! Waar kan ik het kopen? Is er ook zo’n shirt voor vrouwen?

  2. Pingback: Zac Efron krijgt echte “Some dudes marry dudes, get over it”-t-shirt | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s