Homofoob geweld in Winterland Hasselt? Gay avond op zaterdag als reactie

Een homokoppel beschuldigt kerstfeesttent Winterland in Hasselt ervan geweld te hebben gebruikt tegen hen. Winterland ontkent en dient zelf klacht in. De hele heisa krijgt een serieuze staart op Facebook, waar de foto al meer dan duizend keer werd gedeeld. De feiten dateren van dinsdagavond.

Koppel beschuldigt organisatie Winterland van homohaat, Dirk Jacobs, HBvL.be, 14.12.2011

Woensdagavond laat is een ruzie rond een Lommels homokoppel, dat met een groep vrienden Winterland bezocht, compleet ontspoord. “We zijn echt buitengezet omdat we homo’s zijn”, vertelt Roy Bekaert. Het koppel heeft bovenstaande foto op Facebook geplaatst. “De security gedroeg zich meteen agressief tegenover ons. Eerst hebben ze mijn vriend Dennis Swerts tegen de grond gegooid en geslagen en geschopt. Hij heeft zich, met mijn hulp, kunnen loswrikken maar toen hebben ze mij een klap verkocht op mijn oog. We zijn alleszins klacht gaan indienen bij de politie en naar het ziekenhuis getrokken waar gelukkig geen breuken zijn vastgesteld.”

“Dat wij ook maar iets tegen homo’s zouden hebben, is complete onzin”, reageert Winterland-organisator Maurice Schoenmaeckers. “De jongens zaten vlak in onze buurt in het Winterlandcafé en gedroegen zich echt ongepast, obsceen zelfs. Dat stoorde andere bezoekers en toen een van hen daar een opmerking over maakte en bijstand kreeg van een dame, die verderop zat, is die vrouw door één van de jongens weggeduwd.”

Dat was voor ons het signaal om hen van het terrein te laten verwijderen, wat we aan onze security hebben gevraagd. Ook dat wilden die jongens niet en dus hebben de securitymensen hen opgepakt. Vlak voor de deur is er één gestruikeld en op het rode tapijt gevallen. Hij had een bloedneus en een kapotte lip. Toch zijn ze verder van het terrein gezet. Ik ben er constant in de buurt geweest, er is op geen moment gevochten. Iedereen is welkom hier, ook zij natuurlijk. Maar we gaan er van uit dat de normale regels van fatsoen ook in Winterland gelden.”

TVL maakte ook een videoreportage.

Maurice Schoenmakers van Winterland ontkent bij ZiZo het homofoob geweld. “Wij zijn helemaal niet homofoob”, zegt hij bij ZiZo, “Een van onze uitbaters is zelf homo. We zagen ons gewoon genoodzaakt om de jongens buiten te zetten toen er handgemeen van kwam. En dat zouden we bij een heterokoppel ook gedaan hebben.”

Wel Jong Niet Hetero-woordvoerder Michiel Vanackere praatte intussen met de jongens en kreeg daar een verhaal dat op een aantal punten wel afwijkt. De jongens hebben het louter over kussen, en zien niks obsceens in wat zij deden. Zij zouden op een bepaald moment naar buiten zijn gegaan om te roken, waar ze van de uitbater te horen zouden hebben gekregen dat er klachten waren, en dat ze verzocht werden om het pand te verlaten. Vrijwillig liefst. Maar de jongens zouden dat hebben geweigerd, waarop ze hardhandig zouden zijn buitengezet door vier buitenwippers, die een van hen niet alleen op de grond zouden hebben gegooid, maar hem bovenop nog zouden zijn beginnen schoppen.

Het fijne is dus nog niet geweten. Zou heteroseksueel affectie ook als storend zijn bevonden? Jeroen M, die de foto op Facebook plaatste, heeft het beeld van zijn prikbord verwijderd. Op Facebook is er ook al een evenement aangemaakt waarbij op zaterdag de “homohaat bij Winterland” getest wordt.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Televisie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Homofoob geweld in Winterland Hasselt? Gay avond op zaterdag als reactie

  1. Pingback: Politie onderzoekt homofoob geweld in Winterland Hasselt | Lacquemant

  2. Pingback: Winterland dit klacht in tegen homokoppel voor laster en eerroof | Lacquemant

  3. Wim zegt:

    Weer zo typisch he. Ik ben zelf homo, openlijk, volledig ge-out, maar het “in your face”gedrag van veel homos tegenwoordig stoort zelfs mij mateloos. Als je respect en acceptatie wil van anderen, moet je je ook acceptabel gedragen. Elkaar staan binnendraaien in t publiek hoort daar absoluut niet bij! Ook als een heterokoppel dit doet is dit storend; Hou uw affectie mooi voor bij je thuis en doe eens normaal aub. Als je dan negatieve reacties krijgt en ook nog eens als een relnicht hierop gaat reageren, ….. maak de zin maar zelf af. En dan gaan wenen dat het is omdat je homo bent. Wat een zever zeg! Iemand slaan is altijd fout, versta me niet verkeerd. Maar zoek het dan ook niet. En vooral lekker WInterland gaan zwartmaken, hoe marginaal kan je zijn!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s