Mixed Kebab mixt homoliefde met botsende culturen (+ video)

Antwerpse Turk Ibrahim Aydin (27) verbergt zijn homoseksualiteit uit schrik voor zijn conservatieve familie die in een kleurrijke multiculturele wijk woont. Bram, zoals hij zichzelf graag laat noemen, leert Kevin kennen, een zachte en knappe jongen van 19 die in het populair eetcafé werkt van zijn extraverte moeder Marina. Furkan, 17, Brams kleine broertje, is een spijbelaar die het niet nauw neemt met de wet. Als Furkan erachter komt dat Bram, die altijd kritiek op hem heeft, een geheim en in zijn ogen pervert dubbelleven leidt, confronteert hij hun vader ermee.

Regisseur Guy Lee Thys houdt van films over botsende culturen. In Kassablanka vertelde hij het Romeo en Julia-verhaal van een blanke jongen met Vlaams Belang-achtergrond met een allochtoon meisje.

In Mixed Kebab toont Thys een ander facet. De Magneet sprak met de cast en crew van Mixed Kebab.

Zo spreekt Simon Van Buyten, die Kevin speelt over zijn rol. “We hebben duidelijk doorgepraat wat voor homo’s we wilden vertolken. Ze moesten niet te vrouwelijk maar ook niet te macho worden. Gewoon twee jongens die nog worstelen met hun gevoelens. Als je hun homoseksualiteit te sterk in de verf zet, verval je al gauw in een karikatuur, dat wilden we niet. In de film hadden we trouwens best wat echte homo’s als figuranten. Daar voerden we hilarische gesprekken mee. Voor mij was de hele homoseksuele subcultuur zo goed als onbekend.”

Cem Akkanat speelt Ibrahim (Bram). “Of ik lang moest nadenken om de rol van een homo te spelen? In geen geval. Voor mij was dat een rol zoals een andere. Ik was me er wel van bewust dat ik een bepaalde verantwoordelijkheid op mij nam door zo’n rol te aanvaarden. ‘Mixed Kebab’ staat voor een boodschap die ik erg graag wilde helpen brengen. Ik ben erg tevreden over het eindresultaat van al ons werk.”

Meer in De Magneet. De Magneet wordt verdeeld vanaf 12 december en is binnenkort ook online te bekijken.

De Magneet is onder meer te vinden in Bonaparte (tijdens Pannekoek), Café Confituur, Café Delux, Café Den Draak, Café Strange, Hessenhuis, Oink Oink bar, Ortelius, Popi Café, Que Pasa, Red Star, Sjalot & Schanul, Gayron, The Boots, The Kinky’s, Plan B – Fetish depot, Toys4Boys, ’t Badhuis, ’t Herenhuis, Kouros Sauna, G8 Guest House.

Mixed Kebab komt op 29 februari in de zalen.

Mixed Kebab
Van: Guy Lee Thys.
Met: Cem Akkanat, Simon Van Buyten, Lukas De Wolf, Gamze Tazim.

Dit bericht werd geplaatst in Film, Holebi, Media en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Mixed Kebab mixt homoliefde met botsende culturen (+ video)

  1. Pingback: Extra security voor première Mixed Kebab (+ video) | Lacquemant

  2. Pingback: “Mixed Kebab zal niemand choqueren” | Lacquemant

  3. Pingback: “Niet langer Mohamed, enkel nog ‘vuile homo’” | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s